twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 13:55
Εκτύπωση

12Με την με Αριθμ. 1000.0/47424/2022 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. Αρ. Φύλλου 563/ 08.07.2022), ο συντοπίτης μας, νομικός και πολιτικός επιστήμονας, Νικόλαος Ε. Ατταλιώτης ορίστηκε νέος εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην Ανεξάρτητη Αρχή Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) Ελλάδας,  σύμφωνα με το Ν. 4389/2016, αρθρ. 109.

Η Ρυθμιστική Αρχη  Λιμένων έχει ως γενικότερη αποστολή την εποπτεία και τη διασφάλιση της νομιμότητας των σχέσεων μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων του εθνικού λιμενικού συστήματος και συνδεδεμένων σε αυτό εγκαταστάσεων, με έμφαση στην τήρηση της συμβατικής τάξης και την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η Ρ.Α.Λ. συγκροτείται  από εννεαμελές Δ.Σ., και στη λειτουργία της επικουρείται από οργανικες μονάδες.

Ως Ανεξάρτητη Αρχή, τα μέλη της απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, η θητεία τους  είναι πενταετής,  και η Ρ.Α.Λ. έχει μια ευρεία σειρά αρμοδιοτήτων για έκδοση κανονιστικών, ρυθμιστικών και γνωμοδοτικών πράξεων, ελεγκτικές αρμοδιότητες, άσκηση συμβατικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου από συμβάσεις παραχώρησης και τέλος, αρμοδιότητα λήψεως προσωρινών μέτρων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
 

Διαθέτει δε, δικό της προϋπολογισμό, δίχως να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, τα έσοδα του οποίου προέρχονται αποκλειστικά από ανταποδοτικό τέλος, το  οποίο επιβάλλεται στους φορείς διοίκησης κι εκμετάλλευσης των λιμένων.

p>12

12

image

image

Newsletter