twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 12:17
Εκτύπωση

12

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής της Ν.Δ. και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κύριος Νότης Μηταράκης, σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα, επιχείρησε να προβεί σε μια αποτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης και των δικών του κατά την τριετία που έχουμε διανύσει μετά τις εκλογές του 2019.

Αναμφίβολα, η ομιλία του κυρίου υπουργού θα ήταν σώφρον να ξεκινήσει από τα επαίσχυντα γεγονότα του Φλεβάρη του 2020 και την προσπάθεια βίαιης επιβολής των ΜΑΤ στη Χίο. Μια αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας που δεν συνοδεύτηκε από καμία συγγνώμη από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Μια αποτυχία που θα στοιχειώνει δια παντός τον γαλάζιο βουλευτή του νησιού όσο κι αν επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο ανακυκλώνοντας τα αυτονόητα.

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα γενικότερα και στην Χίο μας ειδικότερα τους τελευταίους μήνες;

Έχουμε μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί, που επί των ημερών της βλέπουμε την ακρίβεια να έχει εκτοξευτεί και να ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Τρόφιμα, βενζίνη, ρεύμα σε δυσθεώρητα ύψη και υπουργοί - αχυράνθρωποι που σφυρίζουν αδιάφορα με ύφος Μαρίας Αντουανέτας… Αφού δεν έχομε ψωμί, γιατί δεν τρώμε παντεσπάνι;

Μια κυβέρνηση που κανένα ενδιαφέρον δεν έχει επιδείξει για την ολοκλήρωση των έργων στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου και που με… ιδιαίτερη επιμέλεια φροντίζει να αθετεί τις υποσχέσεις της σχετικά με μείζονα ζητήματα όπως η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί καθώς και των Κέντρων υγείας. Οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας κυρίου Θανάση Πλεύρη περί διευθέτησης του ζητήματος όσον αφορά το ΕΚΑΒ μέσα στον Ιούνιο για άλλη μια φορά αποδεικνύονται αέρας κοπανιστός.

Μια κυβέρνηση που επί δύο χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους πάντες συνεχίζοντας την ανεκδιήγητη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μειωμένο ΦΠΑ θα πρέπει να σχετίζεται με το μεταναστευτικό και μόνο κατόπιν πιέσεων αρχίζει να στρογγυλεύει την θέση της περί του ζητήματος και να ανακαλύπτει τη νησιωτικότητα...

Και μέσα σε αυτό το ζοφερό πολιτικά σκηνικό έρχεται ο κύριος Μηταράκης και επαίρεται για την διεκπεραίωση έργων που εδώ και μια δεκαετία είχαν βαλτώσει (αεροδρόμιο, Κόρης Γεφύρι, Δικαστικό Μέγαρο) με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Έρχεται δηλαδή να μιλήσει για τα αυτονόητα.

Για έργα που είχαν ξεκινήσει να δρομολογούνται από δικές μας πρωτοβουλίες σε επίπεδο κοινοβουλίου αλλά και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προφανώς και δεν είμαστε αρνητές των πάντων. Κρίνεται όμως αναγκαίο να συνειδητοποιήσουν εκεί στην κυβέρνηση ότι η πρακτική υλοποίηση σε σχέση με τα υποσχεθέντα είναι εντελώς δυσανάλογη.

Είναι παράλογο και ταυτόχρονα θλιβερό και εξόχως υποκριτικό να προσπαθούν κάποιοι, ετεροχρονισμένα, να αναγάγουν σε επικές επιτυχίες έργα και πολιτικές στοχεύσεις που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει χτες και μάλιστα πασχίζοντας να παρουσιάζουν αυτές τις προσπάθειες ωσάν να προήλθαν από παρθενογένεση αποκρύπτοντας τους κόπους και τις προσπάθειες των πολιτικών τους προκατόχων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ως ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να έρχονται στην επιφάνεια τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και θα ασκούμε εποικοδομητική πολιτική ζητώντας το καλύτερο για τη Χίο και τους ανθρώπους της.

 

12

image

image

Newsletter