twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 18:26
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

Η Δίκαιη ανάπτυξη αποτελούσε και αποτελεί κεντρικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και προς αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε την παρουσίαση του master plan για την επέκταση του υφιστάμενου λιμένα πιστεύοντας ότι αποτελεί σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην επιθυμητή τουριστική ανάπτυξη σεβόμενο τις αρχές της οικολογίας και τις γενικότερες περιβαλλοντολογικές δεσμεύσεις.

Η εξαγγελία της επανίδρυσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Χίο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Γ. Θεοτοκά ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των τοπικών φορέων ,το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη περαιτέρω ενίσχυση της Σχολής Επιστήμων Διοίκησης μέσα από την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της συνεργασίας με τα αλλά τμήματα της σχολής σε καίριους τομείς της τοπικής και εθνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός , η ναυτιλία , οι μεταφορές και η επιχειρηματικότητα Μέσω των δράσεων του θα είναι αρωγός της προσπάθειας για ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πορεία του νησιού αλλά και της περιφέρειας . Ταυτόχρονα μέσω συνεργασιών με Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού θα αποτελέσει μοχλό προβολής της Χίου στην διεθνή κοινότητα, κάτι που έχουμε μεγάλη ανάγκη μετά από την πολυετή οικονομική κρίση που έχει κυριολεκτικά γονατίσει τον τομέα του τουρισμού στην Χίο.

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε στην Χίο το 2009 και καταργήθηκε με το γνωστό σχέδιο <<Αθηνά> του Υπουργού παιδείας(υπουργού καταργήσεων-συγχωνέυσεων και διαθεσιμοτήτων)Αρβανιτόπουλου και των φιλικών προς την δημόσια παιδεία κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο την βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη αλλά συγχρόνως για δικαίωμα στην μάθηση και στην διαμόρφωση ακαδημαϊκών προοπτικών με την λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου θα προσπαθήσει να συμβάλει για την υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών, με όλες του τις δυνάμεις προσπαθώντας για την ανάκαμψη του τόπου μας που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα χρόνια της κρίσης.

12

image

image

Newsletter