twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 13:03
Εκτύπωση

12

Η 1η διακρατική συνάντηση εργασίας του Προγράμματος με ακρωνύμιο “3DDeSI” θα λάβει χώρα το διάστημα από την Τρίτη 28 έως την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συντονιστής του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

 

Σκοπός του “3DDeSI” είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πλαισίου, το οποίο θα ενθαρρύνει τόσο τους/τις μαθητές/μαθήτριες με αναπηρίες, όσο και τους μαθητές/τριες των γενικών σχολείων να ανταλλάξουν μαθησιακές εμπειρίες και να καλλιεργήσουν βασικές και ψηφιακές δεξιότητες μέσω της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι μαθητές/τριες με τη συμμετοχή τους σε δράσεις και μαθήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης, θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους προκειμένου να κατανοήσουν εννοιολογικά πλαίσια και να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

Μέσα στους επόμενες μήνες, το “3DDeSI” θα αναπτύξει:

  • Ένα χάρτη καταγραφής προβλημάτων, ευκαιριών & προκλήσεων σε γενικά και ειδικά σχολεία της α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης.
  • Τρία (3) σχέδια μαθημάτων που θα αφορούν στην τρισδιάστατη εκτύπωση και συγκεκριμένα (α) την τεχνολογία, τα υλικά και τις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης (β) την τρισδιάστατη μοντελοποίηση, το σχεδιασμό και τα λογισμικά ανοικτού κώδικα & (γ) τη φωτογραμμετρία & την τρισδιάστατη σάρωση με λέιζερ.
  • Τρία (3) επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς.
  • Ένα (1) διεθνές συνέδριο.
  • Την αξιολόγηση του Έργου από τους δικαιούχους.

 

Η ερευνητική ομάδα του “3DDeSI” απαρτίζεται από το ερευνητικό δυναμικό του Εργαστηρίου Ποσοτικών Μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και εκπαιδευτικούς από το ISA13 Istituto Comprensivo Sarzana της Ιταλίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το EEEEK Χίου και το Kirkkomännikön koulu της Φιλανδίας.

12

image

image

Newsletter