twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 17:09
Εκτύπωση

12

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην τακτική συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου μετά από διεξοδική συζήτηση πάνω στα οικονομικά των πανεπιστημιακών και των πανεπιστημίων, κατέληξε ομόφωνα να ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ τα παρακάτω:

  • Να δρομολογηθεί εντός του 2023 η θέσπιση ενός νέου μισθολογίου των μελών ΔΕΠ σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1911/2022) για την αποκατάσταση των μισθών στα προ Αυγούστου 2012 επίπεδα και την οριστική επίλυση του προβλήματος, αναγνωρίζοντας και σε οικονομικό επίπεδο το δημόσιο λειτούργημα που επιτελούν.
  • Να προχωρήσει στην καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναδρομικά προς όλα τα μέλη Δ.Ε.Π., ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι στη δικαιοσύνη, για λόγους ισονομίας.
  • Να καταβληθεί στα μέλη ΔΕΠ που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές το «Επίδομα Απομακρυσμένων – Παραμεθορίων Περιοχών», που εκκρεμεί από το 1997, ύψους 100€ για όλες τις βαθμίδες μελών ΔΕΠ. Επισημαίνεται ότι αυτό το επίδομα καταβάλλεται σε όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών που εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές.
  • Να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της έρευνας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες τους και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική τους υποδομή και η έρευνα. Ειδικά δε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ληφθεί υπόψη ότι οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του πολυνησιωτικού του χαρακτήρα.
  • Να δοθούν πιστώσεις για νέες θέσεις ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ καθώς και διοικητικού - τεχνικού προσωπικού που θα καλύπτουν πλήρως τις αποχωρήσεις κάθε έτους και θα συμπληρώνουν τα κενά της προηγούμενης περιόδου κατά την οποία οι θέσεις ήταν μηδενικές.

12

image

image

Newsletter