twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 16:42
Εκτύπωση

To Σαββατοκύριακο 3 - 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε ο 1ος μαραθώνιος καινοτομίας Culture 4 Aegean Bootcamp, που είχε ως στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα του Πολιτισμού και κυρίως στην ανάδειξη του Πολιτιστικού Προϊόντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν από κοντά και απομακρυσμένα πάνω από 100 διαγωνιζόμενοι, μέντορες, κριτές, και δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 35 ομάδες για να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

12

Σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση και στην προώθηση αυτής της δράσης είχε το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών και καθηγητών του τμήματος, ως μέντορες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, βοήθησαν τις ιδέες να εξελιχθούν και να προωθήσουν τον Πολιτισμό ως βασικό πυλώνα στην ανάπτυξη μιας νέας ψηφιακής κουλτούρας.

Ο κ. Χρήστος Καλλονιάτης, Καθηγητής & Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, σημείωσε: “Είμαστε περήφανοι που το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γίνεται αρωγός στην προώθηση και ανάπτυξη νέων λύσεων και ιδεών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό του Πολιτισμού αλλά και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Είδαμε δυνατές ιδέες και εντυπωσιαστήκαμε απο την δημιουργικότητα και εφευρετικοτητα των νέων παιδιών, και όχι μόνο των φοιτητών αλλά και παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρωτοφανή συμμετοχή, για το ενδιαφέρον και τις λύσεις που είδαμε από όλα τα παιδιά, αλλά και για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, που υποστήριξε και προώθησε αυτή την δράση, αλλά και την εταιρία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, για την εξαιρετική διοργάνωση. Ελπίζουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ με περισσότερες ιδέες και μεγαλυτερη δημιουργικότητα”.

Το Culture 4 Aegean Bootcamp διοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την επιχειρησιακή και τεχνολογική υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Το Culture 4 Aegean Bootcamp, αποτελεί την πρώτη δράση μιας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας γύρω από τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες.

 

12

image

image

Newsletter