twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 16:01
Εκτύπωση

12

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει την έναρξη των «Εκπαιδευτικών Ταξιδιών στην Αειφορία» ενός “Θαλασσινού Σχολείου” που θα διαρκέσει από τις 1 έως 5 Οκτωβρίου 2022, με στόχο την προώθηση διεπιστημονικών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και της βιωματικής σχέσης με τη θάλασσα για την προώθηση της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας και την αειφορία των ωκεανών.

Η δράση EVA πραγματοποιείται στη μνήμη της Ευαγγελίας Στεφανιδάκη, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου που γεφυρώνει τις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσα από την καινοτομία και το διάλογο μεταξύ των επιστημών, των τεχνών, του χώρου και των νησιωτικών κοινοτήτων.

Το ταξίδι οργανώνεται στη βάση της βιωματικής εκπαίδευσης και αρθρώνεται με θέματα σχετικά με το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τα Νησιά (Σχολή Περιβάλλοντος και Σχολή Κοινωνικών Επιστημών), Ναυτιλία, Ενέργεια και Ασφάλεια (Σχολή Διοίκησης και Πολυτεχνική Σχολή), τα Μαθηματικά και απεικόνιση ρευστών   (Σχολή Θετικών Επιστημών) και τη Φιλοσοφία της θάλασσας (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών).

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματος και συνδέονται με ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα.

Η έναρξη του εκπαιδευτικού ταξιδιού θα γίνει από την Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις, στο Λόφο, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Κύριο μέσο μεταφοράς και διαμονής θα είναι το ιστιοφόρο «Μάνια» που παραχωρήθηκε ευγενικά από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκου.

Για λεπτομέρειες του προγράμματος των δραστηριοτήτων μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο: https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?t=29725

12

image

image

Newsletter