twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 16:35
Εκτύπωση

«Σπουδάζοντας το μέλλον» ήταν το μήνυμα της Συνέντευξης Τύπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με βασική ομιλήτρια την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και τη συμμετοχή στη συζήτηση των Κοσμητόρων της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητή Π. Δημητρακόπουλο, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Καθηγητή Ν. Ζούρο, της Σχολής Διοίκησης, Καθηγήτρια Μ. Λεκάκου, της Σχολής Θετικών Επιστημών, Αν. Καθηγητή Σ. Ξανθόπουλο, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητή Ι. Σειμένη και της Πολυτεχνικής Σχολής, Αν. Καθηγητή Π. Καβάσαλη.

12

Με κεντρικό θέμα τις σύγχρονες τάσεις σπουδών, τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, η κυρία Χ. Βιτσιλάκη έδωσε έμφαση στις σπουδές υψηλής ποιότητας που προσφέρει το Ίδρυμα και την καινοτόμα έρευνα που διεξάγεται σε αυτό, ενώ παρουσίασε και τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων. Ειδικότερα, το 81% των αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και το 93% των διδακτορικών σπουδών, απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας. Επίσης, το 35% όσων έκαναν πρακτική μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρήκε άμεσα εργασία.

 

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή σπουδών για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι έχει χτίσει ουσιαστικές γέφυρες όχι μόνο με τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την αγορά εργασίας. Δεύτερον, επειδή προσφέρει μια ξεχωριστή ποιότητα ζωής, που διακρίνεται από τους ανθρώπινους ρυθμούς και την ασφάλεια των νησιωτικών κοινωνιών, και τρίτον λόγω των διεθνών συνεργασιών του, με κορωνίδα τη συμμετοχή στη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ERUA», δήλωσε η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη.

 

«Επενδύουμε στην καινοτομία και τη συστηματική έρευνα και εκσυγχρονίζουμε διαρκώς το γνωστικό μας αντικείμενο. Για αυτό εδώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που τους ξέρουμε με το μικρό τους όνομα, έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν το μέλλον στο Αιγαίο».

 

Με τη σειρά τους, οι έξι Κοσμήτορες των Σχολών ανέδειξαν τα προτερήματα και τις επαγγελματικές προοπτικές της εκάστοτε Σχολής, και εστίασαν στα καινοτόμα προγράμματα που προσφέρουν. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι Καθ. Νικόλαος Ζούρος, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθ. Ιωάννης

              

Σεϊμένης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθ. Στυλιανός Ξανθόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ οι Καθ. Μαρία Λεκάκου, Κοσμητόρισσα Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Καθ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Περιβάλλοντος και Καθ. Πέτρος Καβάσαλης, Κοσμήτορας Σχολής Πολυτεχνικής Σχολής μίλησαν μέσω κάμερας.

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter