twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 15:26
Εκτύπωση

Η Παρασκευή 24 Μαρτίου ήταν μια ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Χίου και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», καθώς πραγματοποιήθηκε μια εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Χίου.

12

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και συμμετείχαν πάνω από 21 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ενηλίκων μαθητών του ΤΕΕΝΣ - ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, εργαζομένων και ναυτικών του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος, αλλά και ντόπιων κατοίκων.

Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης έδειξε έμπρακτα πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής για την υποστήριξη του σημαντικού αυτού αγώνα. Η αιμοδοσία αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η προσθήκη αίματος για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών και πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε όλοι μας σε αυτόν τον αγώνα.

Η αιμοδοσία είναι μια ανθρωπιστική πράξη που βοηθάει στη διάσωση ζωών. Καθώς η αίματος είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών και για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Σε περιπτώσεις ατυχημάτων, χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και σε ασθένειες όπως οι αιμοφιλίες και ο καρκίνος, η αιμοδοσία μπορεί να σώσει ζωές.

Επιπλέον, η αιμοδοσία δεν επηρεάζει αρνητικά την υγεία του αιμοδότη. Η αιμοδοσία γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία του συλλόγου «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», τον Δήμο Χίου και τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Χίου, είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μας στη διάσωση ζωών.

 

12

image

image

Newsletter