twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 19:21
Εκτύπωση

Οι καιρικές συνθήκες αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την καθημερινότητά μας και επηρεάζουν τις δραστηριότητές μας σε πολλούς τομείς, όπως στη γεωργία, τον τουρισμό και την ενέργεια. Για αυτό το λόγο, η εγκατάσταση βροχομετρικών σταθμών είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογή δεδομένων και την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών σε μια περιοχή.

12

Στο νησί της Χίου, ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Πυργίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτών των σταθμών για το νησί, εγκατέστησαν έναν σύγχρονο μετεωρολογικό σταθμό στο πρώην Δημαρχείο Μαστιχοχωρίων. Αυτός ο σταθμός θα συλλέγει δεδομένα για τη βροχόπτωση, την κατεύθυνση και ταχύτητα του ανέμου, την υγρασία, την ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία. Τα δεδομένα αυτά θα είναι προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο, καθιστώντας δυνατή την παρακολούθηση και ανάλυση των δεδομένων από τους ενδιαφερόμενους.

 

Ο βροχομετρικός σταθμός Πυργίου θα ενταχθεί επίσης στο δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επιτρέποντας στους επιστήμονες να αναλύσουν και να συγκρίνουν τα δεδομένα.

 

Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών στο νησί της Χίου και για την πρόληψη ή τη μείωση των επιπτώσεων των καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

 

12

image

image

Newsletter