twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 18:49
Εκτύπωση

Η Κυριακή, 14 Μαρτίου 2023, ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου. Η ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Χίου και με τη βοήθεια της Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου, Όμιρκον, πραγματοποίησε μια δράση δενδροφύτευσης στον περιφερειακό δρόμο Χίου -Βροντάδου.

 12

Η δράση αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα συνεργασίας και κοινωνικής ευθύνης, καθώς οι μαθητές των δύο σχολείων δίνουν το παράδειγμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και φροντίδας για το περιβάλλον και τη φύση. Η δράση αυτή είναι επίσης ένα παράδειγμα της σημασίας της εκπαίδευσης και της αγωγής για το περιβάλλον στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών γύρω από τα θέματα περιβάλλοντος.

 13

Η διάθεση και η χαρά των παιδιών ήταν εντυπωσιακή καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης. Οι μαθητές των σχολείων έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τη δράση και συνεργάστηκαν συνεπικουρώντας τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους ειδικούς της Διεύθυνσης Δασών Χίου, προκειμένου να φυτέψουν τα δέντρα στον περιφερειακό δρόμο. Η πρωτοβουλία αυτή των δύο σχολείων δείχνει ότι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση δεν είναι μόνο ένα θέμα για τους ειδικούς αλλά και για τα παιδιά, οι οποίοι είναι οι πολίτες του αύριο και αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.

 16

Η δράση αυτή έχει επίσης έναν άλλο σημαντικό ρόλο, δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος της Χίου. Η δενδροφύτευση βοηθά στην προστασία του εδάφους από τη διάβρωση, ενισχύει την απορρόφηση του νερού από το έδαφος και βελτιώνει την ατμόσφαιρα με την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτόν τον τρόπο, η δράση αυτή συνεισφέρει στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και στην προστασία του.

 17

12

image

image

Newsletter