twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 23:19
Εκτύπωση

12

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Χίο από την είδηση ότι για λόγους ασφαλείας η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού θα γίνεται μόνο μέσω του Λιμένα Μεστών. Το ζήτημα είναι διττό και δεν αφορά μόνο την ταλαιπωρία, αλλά είναι και θέμα κόστους μεταφοράς των αγαθών. Την στιγμή που οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν εκτινάξει την τιμή των αγαθών και των καυσίμων είναι βέβαιο ότι οι μεταφορικές εταιρείες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν θα αυξήσουν το μεταφορικό κόστος, το οποίο θα προστεθεί πάνω στην τιμή των προϊόντων, πιέζοντας περεταίρω το εισόδημα του κατοίκου της Χίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress η Δημοτική Αρχή, που πιέζεται σημαντικά τούτη την ώρα, ενήργησε και έτσι αύριο αναμένεται στη Χίο εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας για να γνωμοδοτήσουν βάσει της υπάρχουσας κατάστασης στο Λιμάνι.

 

Έργο της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι:

 α) Ο γενικός σχεδιασμός των προγραμμάτων, των μελετών και των έργων για τη δημιουργία, βελτίωση και αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής και ο καθορισμός των προτεραιοτήτων ανάπτυξης του λιμενικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του θεσμοθετημένου εθνικού και περιφερειακού χωρικού σχεδιασμού.

  β) Η ιεράρχηση των εκτελεστέων έργων και η κατανομή πιστώσεων μεταξύ αυτών.

 γ) Ο καθορισμός των προδιαγραφών εκτέλεσης λιμενικών έργων, με στόχο την προσαρμογή της λιμενικής υποδομής στη νέα τεχνολογία ναυπήγησης πλοίων και στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας.

 δ) Η παρακολούθηση εκτέλεσης των λιμενικών έργων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς.

 ε) Η έγκριση, αναθεώρηση και επικαιροποίηση των Γενικών Προγραμματικών Σχεδίων (Master Plan) ή Προγράμματος Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (Π.Ε.Α.Λ.), κατά το μέρος που με αυτά καθορίζονται τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια της Ζώνης Λιμένα, οι επιτρεπόμενες προσχώσεις, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του λιμένα και η παροχή σύμφωνης γνώμης, κατά το μέρος που με αυτά προτείνονται χρήσεις γης και όροι και περιορισμοί δόμησης, προκειμένου να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με την παράγραφο 9. Για τους λιμένες αρμοδιότητας των δημοτικών λιμενικών ταμείων, της ως άνω εγκρίσεως ή σύμφωνης γνώμης προηγείται η χορήγηση γνώμης του αρμόδιου δημοτικού συμβουλίου εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή σχετικού αιτήματος του αρμόδιου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα.

 στ) Η παροχή σύμφωνης γνώμης για τον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων δόμησης, μετά από πρόταση του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένος, ο οποίος αφορά στη συνολική έκταση της χερσαίας ζώνης του λιμένα, για όλους τους λιμένες, εάν δεν έχει συνταχθεί Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan) ή Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (Π.Ε.Α.Λ.) προκειμένου να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου δέκατου ένατου του του Ν.2932/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

 

Η σημασία του Master Plan για τα λιμάνια:

Ένα master plan για ένα λιμάνι στην Ελλάδα προβλέπει τη συνολική ανάπτυξη, τη βελτίωση και τη διαχείριση του λιμένα με σκοπό την αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία του και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να το έχει έτοιμο χθες και όχι σήμερα να βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη θέση. Γενικότερα Ένα master plan λιμένα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές τα εξής στοιχεία:

-Το master plan περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας του λιμένα. Αυτό περιλαμβάνει την επιβολή των διεθνών κανόνων ασφάλειας (ISPS Code), την κατάρτιση και την εκπαίδευση του προσωπικού, την υλοποίηση συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και τη χρήση τεχνολογίας για την παρακολούθηση και την αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων.

-Περιγράφει τους βασικούς στόχους και την κατεύθυνση της ανάπτυξης του λιμένα, συμπεριλαμβανομένων των προτεραιοτήτων, των πολιτικών και των κύριων προγραμμάτων.

-Καθορίζει τις τοποθετήσεις των διαφόρων εγκαταστάσεων και υποδομών, όπως τερματικοί σταθμοί, προβλήτες, αποθηκευτικοί χώροι, οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, καθώς και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις.

-Παρέχει μια εκτίμηση του κόστους και των αναγκών για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων και των επενδύσεων, καθώς και των πηγών χρηματοδότησης, όπως ιδιωτικές επενδύσεις, ευρωπαϊκά ταμεία και κρατική υποστήριξη

- Εξετάζει τις επιπτώσεις των προγραμμάτων και των επενδύσεων στο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την αειφορία. Περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων, και την εξοικονόμηση ενέργειας.

-Εξετάζει τις ευκαιρίες για συνεργασίες με άλλους λιμένες, τις κυβερνητικές αρχές, τις επιχειρήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της πρόσβασης στην αγορά.

-Αναπτύσσει στρατηγικές για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη λειτουργία του λιμένα, με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της ασφάλειας και της παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του λιμένα.

12

image

image

Newsletter