twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 10:10
Εκτύπωση

12

Αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε αυτήν την επιστολή ως μαθητές της Β΄ τάξεως του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων, προκειμένου να εισακουστεί και πραγματοποιηθεί το πάγιο και μείζον αίτημα μας όσον αφορά την έγκριση της Ειδικότητας Μηχανικών Ε.Ν.

Ως γνωστόν οι σχολικές μονάδες των Καρδαμύλων έχουν μια μακρόχρονη ιστορία, και έχουν γαλουχήσει πολλούς από τους σημερινούς καταξιωμένους πλοιοκτήτες και ναυτικούς της χώρας μας. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια ερημώνονται όλο και περισσότερο από μαθητικό δυναμικό. Η κατάσταση αυτή έχει προβληματίσει σοβαρά την τοπική κοινωνία παρόλο που την τελευταία δεκαετία με την ίδρυση και της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων το πρόβλημα έχει εξομαλυνθεί λίγο. Στο Επαγγελματικό Λύκειο, δηλαδή στο σχολείο μας φοιτούν συνολικά 39 μαθητές. Στο σχολείο αυτό λειτουργούν ο τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων , ο Διοίκησης & Οικονομίας και οι ειδικότητες του Πλοιάρχου Ε.Ν. και του Στελέχους Διοίκησης και Οικονομίας.

Η φετινή Γ΄ Τάξη ευελπιστούσε σε ίδρυση της ειδικότητας Μηχανικών Ε.Ν την προηγούμενη χρονιά καθώς το αίτημα αυτό είναι πάγιο (εδώ και αρκετά χρόνια), αλλά και διότι αρκετά παιδιά (6 από τα 12) είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να επιλέξουν και μελλοντικά να σταδιοδρομήσουν σε αυτό το επάγγελμα. Το θέμα όμως για την Τάξη μας επείγει ακόμη περισσότερο, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών (7 στους 14) επιθυμούν να το επιλέξουν.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η μετεγγραφή των μαθητών σε σχολεία της πόλης επειδή δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν. Έτσι το σχολείο τείνει να αποδυναμώνεται και να έρχεται ολοένα πιο κοντά στο να σταματήσει να λειτουργεί. Πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης οδηγεί σε μετακίνηση μαθητικού δυναμικού προς τα αστικά κέντρα, που στις περισσότερες περιπτώσεις συμπαρασύρει και τις οικογένειές τους, προκαλώντας νέα πληθυσμιακή αιμορραγία στην ύπαιθρο, η οποία δεν πρόκειται να καλυφθεί στο μέλλον, όπως έχει αποδειχτεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σας ζητάμε λοιπόν να στηρίξετε το αποκεντρωμένο αλλά ιστορικό σχολείο μας, το οποίο έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην ευρύτερη χώρα μας.

Προσδοκούμε να εισακούσετε με προσοχή το αίτημα μας

 & να γίνεται αρωγοί της προσπάθειας αυτής,

 

Οι μαθητές της Β΄ τάξεως του 1ου ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

12

image

image

Newsletter