twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 18:00
Εκτύπωση

12Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Νομού Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης τραυματισμού παιδιού σε νηπιαγωγείο του νησιού μας , πριν από 7 χρόνια και την ακραία κατά τη γνώμη μας αντίδραση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών , θα θέλαμε να δηλώσουμε την στήριξή μας στους γονείς που με αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια βίωσαν και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος ή οποιονδήποτε άλλο φορέα .

Την κύρια ευθύνη για ό,τι συνέβη προφανώς την έχει το κράτος με την διαχρονικά   ελλιπή χρηματοδότηση για την παιδεία . Αποτέλεσμα το «παρκάρισμα» παιδιών σε ολοήμερα σχολεία / νηπιαγωγεία , χωρίς το απαραίτητο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό , χωρίς την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζεται και χωρίς ουσιαστική , δημιουργική απασχόληση .

Προφανώς  στόχος  δεν είναι η νηπιαγωγός ή  κάθε εκπαιδευτικός που πολλές φορές , σε αντίξοες συνθήκες καλείται να κάνει πράγματα εκτός των καθηκόντων , αλλά η έλλειψη ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης προς τους γονείς και το παιδί . Αντιθέτως , όπως πληροφορηθήκαμε , συναδελφική αλληλεγγύη σε έντονη  μορφή  , αγνοώντας την πολύπαθη οικογένεια ,  υπήρξε στη δικαστική αίθουσα από συνδικαλιστές με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό τη στιγμή που ένα παιδί έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του .         

Περιμένουμε από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών έστω και τώρα να επικοινωνήσει με την οικογένεια , απαιτούμε από το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και έστω και τώρα να στηρίξει την οικογένεια οικονομικά και όπως αλλιώς απαιτείται .   

                                                           

  Για το ΔΣ

       Πρόεδρος                                                                        Γραμματέας               

Μιχάλης Πουλάδας                                                         Πελαγία Σούκου

                              Τηλ : 6936849241

         

12

image

image

Newsletter