twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 12:35
Εκτύπωση

12

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:

1 Την έντονη διαμαρτυρία του και την δυσαρέσκειά του σε μια ενδεχόμενη κατάργηση του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμυλων η οποία κανένα όφελος δεν θα έχει για τον τόπο μας παρά μόνο την συνεχιζόμενη υποβάθμιση τόσο των Καρδαμύλων όσο και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Χίου. Κάθε Υπηρεσία ή Τμήμα Σχολικής Μονάδας που σταματάει να λειτουργεί μας φέρνει πιο κοντά στον μαρασμό και στην υποβάθμιση.

2. Στηρίζει την συνέχιση λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών. Ο εν λόγω Τομέας λειτουργεί σε Σχολείο νησιού που βρίσκεται σε παραμεθόριο νησιωτική περιοχή. 

3. Καλεί την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης να εισηγηθεί θετικά στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και στο Υπουργείο Παιδείας για την συνέχιση λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και σε περίπτωση μη υπάρξεως εκδήλωσης προτίμησης μαθητών να ζητάει όχι την κατάργησή του αλλά την αναστολή λειτουργίας του με δεδομένο ότι  τα επόμενα χρόνια μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον φοίτησης παιδιών σε αυτόν. Η μη έγκριση του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας τον οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργησή του, εφ’ όσον θα κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης για τους μαθητές και τις οικογένειες των επόμενων σχολικών ετών στερώντας παράλληλα από τους μαθητές το δικαίωμα επιλογής τομέα – ειδικότητας.

4. Διεκδικεί την συνέχιση λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του απομακρυσμένου από την πόλη της Χίου ΕΠΑΛ Καρδαμυλων. Για τις μικρές νησιωτικές παραμεθόριες κοινωνίες το σχολείο συνιστά συνεκτικό παράγοντα και σημαντικότατο λόγο ανάσχεσης της δημογραφικής αποψίλωσης των περιοχών. Για εμάς η μετακίνηση έστω και ενός μαθητή ή μιας οικογένειας προς την πόλη μας φέρνει πιο κοντά στην ερήμωση, στον οικονομικό και πολιτιστικό μαρασμό όχι μόνο των Καρδαμύλων, αλλά και ευρύτερα της Β. Χίου.

12

image

image

Newsletter