twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 18:43
Εκτύπωση

12

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (16/11 ε.ε.) και έπειτα από πρόταση και εισήγηση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης (σύμφωνα με το Άρθρο 179 του Ν. 3852/2010), εγκρίθηκε η καθιέρωση κανονισμού (<<Χάρτας>>) των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών, για την καλύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτησή τους, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών και συνεργασιών που αναπτύσσουν με τις Υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η <<Χάρτα>> αποτελεί έναν κανονισμό, που περιέχει ΄΄συμπυκνωμένη΄΄ την κείμενη Νομοθεσία αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών και περιγράφει με σύντομο τρόπο τα δικαιώματα που έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν.

Ανάλογη <<Χάρτα>> έχουν θεσπίσει και ψηφίσει και άλλα Περιφερειακά Συμβούλια Περιφερειών της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

Σας επισυνάπτουμε τον σχετικό Κανονισμό- <<Χάρτα>> με την παράκληση να γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό, ώστε να κάνει χρήση της. Η <<Χάρτα>> θα αναρτηθεί και στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ υπάρχει βούληση να εκδοθεί σε αυτοτελές εγχειρίδιο, που θα διανεμηθεί μέσω των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα όρια της χωρικής αρμοδιότητάς της.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Περιφ. Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης Βορ. Αιγαίου

12

image

image

Newsletter