twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 17:03
Εκτύπωση

12

Θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα γεγονός που συνέβη στις 31 Μαΐου 2016, δηλαδή πριν από 6 χρόνια στο παιδί μας κατά την διάρκεια της φοίτησης του σε ολοήμερο νηπιαγωγείο στη Χίο!

Το γεγονός αυτό άλλαξε την ζωή του παιδιού αλλά και της οικογένειας μας!!Θα ξεκινήσω με το χρονικό και θα πω τα πράγματα όπως έγιναν για να τα μάθετέ ΟΛΟΙ!!

Κατά την διάρκεια της σίτισης στο ολοήμερο νηπιαγωγείο ένας συμμαθητής της κόρης μας έπαιζε με το πιρούνι του στον αέρα, με αποτέλεσμα να της το καρφώσει στο μάτι!!!!

Ενημερώθηκα από την νηπιαγωγό, πήγα στο σχολείο αμέσως για να παραλάβω το παιδί μου το οποίο ήταν πονεμένο και φοβισμένο μετά από τον τραυματισμό! Το πήγα αμέσως στον οφθαλμίατρο, όπου εκεί διαπιστώθηκε διαμπερές τραύμα αριστερού οφθαλμού με πρόπτωση ίριδας και διάτρηση φακού. Μας συνέστησε να πάμε αμέσως στην Αθήνα γιατί το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση!

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΑΣ!!!

Την ίδια ημέρα πήγαμε στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ και το ίδιο βράδυ έγινε η πρώτη εγχείριση. Έπειτα από 7 ημέρες έγινε και δεύτερη. Οι επεμβάσεις ήταν πολύωρες και το παιδί νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν γνωρίζαμε εάν τελικά θα σωθεί το μάτι του. Ο πόνος του παιδιού ήταν αφόρητος ,με παρακαλούσε να κάνω κάτι για να του περάσει μου έλεγε:

 ΜΑΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΩ!! ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ !!! ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

 Την κρατούσα στην αγκαλιά μου και της ψιθύριζα τραγούδια για να την ηρεμήσω!

 Η όραση της από το Αριστερό μάτι είχε χαθεί. Παλεύαμε για να σωθεί το ματάκι της.  Έπειτα αφού πήραμε εξιτήριο, μετά από 1 μήνα υποβλήθηκε σε 3η χειρουργική επέμβαση και λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία υποβλήθηκε σε 4η.

Το παιδί μας αρχικά είχε χάσει εντελώς την όραση του. Μετά από μήνες άρχισε να βλέπει κατά 2/10, αλλά έπρεπε καθημερινά να κλείνει το καλό μάτι για 4 ώρες και να βλέπει από το χτυπημένο. Όταν γινόταν αυτό, έβγαζε θυμό, έκλαιγε, κρυβόταν κάτω από τα έπιπλα, δεν έβλεπε και κουτουλούσε μέσα στο σπίτι. Αυτή η ταλαιπωρία κράτησε 4 χρόνια. Έπαθε μετεγχειρητικές φλεγμονές, βάζαμε συνέχεια κολλύριο, σταμάτησε οποιαδήποτε δραστηριότητα, πέρασε αφόρητου πόνους και ταλαιπωρία. Αυτή την στιγμή φοράει γυαλιά με ειδικούς φακούς και παρακολουθείτε κάθε 2 μήνες από οφθαλμίατρο γιατί το μάτι ανεβάζει πίεση, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεν μπορεί να κάνει έντονες δραστηριότητες, δεν μπορεί να ζει ελεύθερη, όπως θέλει !!

Αποφασίσαμε να στραφούμε κατά πάντως υπεύθυνου ώστε κανένα παιδί να μην ξαναπεράσει αυτά που έπαθε και περνάει το παιδί μας!! Πρωτόδικα θεωρήθηκε ποινικά υπεύθυνη η επιβλέπουσα νηπιαγωγός.

Πρόσφατα, στις 17 /11/22 εκδικάστηκε η έφεση της νηπιαγωγού στην οποία το δικαστήριο έπειτα από κινητοποίηση της ΔΟΕ και του συλλόγου διδασκόντων Χίου την αθώωσε!! Πώς λοιπόν εμείς ως γονείς θα είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους;  Αφού κρίθηκε ότι η νηπιαγωγός δεν φταίει για ότι και να συμβεί; Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι οι σύλλογοι που συνέταξαν, υπέγραψαν τις επιστολές και οργάνωσαν όλη αυτήν την κινητοποίηση δεν μας είχαν συναντήσει ΠΟΤΕ πριν, δεν μας είχαν ρωτήσει τίποτα , ούτε κανείς ενδιαφέρθηκε για την υγεία του παιδιού μας.

Που είναι η ενσυναίσθηση και η ευαισθησία των ανθρώπων στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας; Αν ήθελαν να είναι σωστοί και απέναντι μας που τόσα τραβήξαμε και τραβάμε ακόμη όφειλαν να δείξουν κι εκεί την συμπαράσταση τους! Ας έδειχναν τη συμπαράσταση τους στη συνάδελφο τους χωρίς πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα. Χειροκροτήματα μέσα στο κατάμεστο από δασκάλους και νηπιαγωγούς δικαστήριο. Με έπαρση, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στους γονείς του παιδιού που τραυματίστηκε στο σχολείο!. Ούτε το δικαστήριο δεν μας προστάτεψε από αυτό. ΤΕΛΙΚΑ ποιος προστατεύει τα ανήλικα παιδιά μας στο σχολείο;

 Τι δικαιοσύνη έχουμε;;

Πού είναι η ευαισθησία των εκπαιδευτικών αν όχι απέναντι σ’ εμάς, τουλάχιστον απέναντι στο παιδί;

Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι δάσκαλοι;

Να γίνονται ένα μόνο όταν θίγονται;

ΛΥΠΑΜΑΙ γιατί το παιδί μας βίωσε την ΑΔΙΚΙΑ πολύ νωρίς στη ζωή του!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι Γονείς της Μαρίας

Βασίλης Καλογήρου, Δήμητρα Κοντσέ

12

image

image

Newsletter