twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 20:36
Εκτύπωση

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 21:00 όσοι επιλέξουν να έρθουν στο « Περιβόλι » στον Κάμπο της Χίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις πλέον ατμοσφαιρικές μουσικές παραστάσεις του νησιού. Η μουσικός Φένια Χρήστου, σε συνεργασία με δύο εκλεκτούς μουσικούς· τον Σωκράτη Γανιάρη στα κρουστά και τον Φώτη Πέζο στο βιολί και την βιόλα, θα μοιραστει με τους ακροατές ένα κομμάτι από την « Καρδιά της ».

12

Με καταγωγή από την  Χίο· από την πλευρά της μητέρας της, ακουστή... για την « Νεραϊδοπαρμένη » - σε ποίηση Κ. Παλαμά που της χάρισε μία πετυχημένη περιοδεία το 2020 στην Β. Ελλάδα ( σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε - με την στήριξη του ΥΠΠΟΑ ) μα και για την « Κυρά της Συγγνώμης » - ένα τραγούδι ανεξάρτητο και ειδικά αφιερωμένο στην  « Δήμητρα της Λέσβου » - καθώς και για το « El3ven » - έναν δίσκο που περιέχει ορχηστρικές συνθέσεις, τραγούδια και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό - και ο οποίος κυκλοφόρησε το 2018 από τον Μετρονόμο - λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από σύνολο έγκριτων μέσων -  η Φένια έρχεται στην Χίο, έχοντας στις αποσκευές τις μουσικές της διαδρομές και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε ένα μέρος από τον ονειρικό δημιουργικό της κόσμο. Μελοποιήσεις φερμένες άλλοτε από τους Δελφούς κι άλλοτε από τα Χανιά, ανεξάρτητες μουσικές συνθέσεις και τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας έρχονται να επιβεβαίωσουν πως η μετέπειτα πορεία της δικαίωσε κατά πολύ εκείνη την πρώτη αναγνώριση της δουλειάς της· όταν έλαβε το Α’ Βραβείο δημιουργίας Τραγουδιού - με το τραγούδι της « Μοίρα μου και Πεπρωμένο » το οποίο εμπεριέχεται στον δίσκο « El3ven » -σε διαγωνισμό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το 2014, με επικεφαλής τον συνθέτη Δ. Παπαδημητρίου. 

Με επιλογές λοιπόν από το μέχρι τώρα δημιουργικό της αρχείο, το εν λόγω μουσικό τρίο στην παρθενική του εμφάνιση μας επιφυλάσσει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά στο «Περιβόλι » .

Για περισσότερη μουσική: https://soundcloud.com/fenia-christou

Για περισσότερα για την Φένια ακολουθηστέ: www.feniachristou.com

Σημειώσεις

Η « Βραδινή φωτιά » είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή σε συνδιοργάνωση των καλλιτεχνών με το « Περιβόλι ».

O τίτλος της παράστασης είναι εμπνευσμένος από το ομότιτλο ποίημα του Κ. Παλαμά.

Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Σαράντος Κωστίδης

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 Λεπτά ΔIEΥΘΥΝΣΗ: Αργέντη 5, Καμπος 821 00  ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Βιβλιοπωλείο Πάπυρος - Απλωταριάς 42-44, Χίος 821 31

12

image

image

Newsletter