twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 20:45
Εκτύπωση

imageΓια ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή Βουρνού απέδειξε ότι λειτουργεί χωρίς σχεδιασμό και αφήνει τα πράγματα στην τύχη. Φυσικά η τύχη πάντα δε βοηθάει, όπως φαίνεται ότι γίνεται στην περίπτωση της ανακύκλωσης.

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Γ. Μπελεγρη κατά πλειοψηφία, με ψήφους και από την ελάσσονα αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σύμβαση του Δήμου Χίου με την ιδιωτική εταιρεία Οικόπολις, για αθέτηση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Ο κ. Μπελέγρης κατήγγειλε την εταιρεία Οικόπολις ως υπεύθυνη για την εκρηκτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη ΒΙΑΛ, στον χώρο που γινόταν η ανακύκλωση και μάλιστα για την κατάσταση εκεί ο νόμιμος εκπρόσωπος της Οικόπολις καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

 

 

Ο κ. Μπελέγρης, ενώ τα προβλήματα με την Οικόπολις είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα μπορούσε να είχε οργανώσει μια αξιόλογη διάδοχη κατάσταση, όπως φάνηκε δεν το είχε κάνει, πράγμα που εκθέτη ακόμη μια φορά τη δημοτική αρχή Βουρνού.

 

 

Τελικά η ανακύκλωση σήμερα στη Χίο διεξάγεται κανονικά, καθώς έβαλε πλάτη η επίσης ιδιωτική εταιρεία Ανακύκλωση Χίου.

 

 

Σε επικοινωνία με τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της Ανακύκλωσης Χίου δήλωσε: «Η Ανακύκλωση Χίου στα χρόνια που λειτουργεί στη Χίο, κινείται αυτόνομα και έχει αναπτύξει δικό της δίκτυο με ανακυκλώσιμα υλικά, κάτι που επιτρέπει την αυτόνομη πορεία της, οπότε δεν έχει καμία ανάγκη να λαμβάνει υλικά από τρίτους φορείς, όπως ο Δήμος Χίου.

 

 

Στην προκειμένη περίπτωση μας ζητήθηκε να το κάνουμε και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε στα πλαίσια της περιβαλλοντικής μας ευαισθησίας. Η Ανακύκλωση Χίου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και εμείς δεν είμαστε επιχειρηματίες με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, αλλά δουλεύουμε στην επιχείρηση μας για να βιοποριζόμαστε. Τη δουλειά αυτή δεν μπορείς να την κάνεις εάν δεν έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες και γι’ αυτό εμείς συνεχίζουμε να την κάνουμε καλά αδιαφορώντας για τις διεθνείς τιμές των ανακυκλώσιμων υλικών. Επομένως θα συνεχίζουμε να την κάνουμε όσο οι σωματικές μας δυνάμεις το επιτρέπουν, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.»

 

 

Επανερχόμενοι στον κ. Μπελέγρη τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα: Εάν στη Χίο δε λειτουργούσε και δεύτερη ιδιωτική εταιρεία τι θα γινόταν με την ανακύκλωση; Θα κατέληγε στον ΧΥΤΑ μαζί με τ’ άλλα σκουπίδια;

 

12

image

image

Newsletter