twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 19:50
Εκτύπωση

imageΑφιερωμένος στο γεγονός της διέλευσης του Απ. Παύλου «αντικρύ Χίου» σύμφωνα με το χωρίο των Πράξεων των Αποστόλων ήταν και φέτος ο πανηγυρικός εορτασμός, που διοργανώθηκε στις Οινούσσες την Παρασκευή 29 Ιουνίου το απόγευμα.

Ο εορτασμός εκκίνησε –όπως κάθε χρόνο- με τον κατανυκτικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και έψαλε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός». Ακολούθως το βήμα της εκδηλώσεως τίμησε ο καθηγ. Δογματικής του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Τσίγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παύλεια διδασκαλία για την κοινωνία των χαρισμάτων στη ζωή της Εκκλησίας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου. Για τον διαγωνισμό μίλησε εκ μέρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Κων/νος Βεργίνας. Περισσότεροι από 90 έφηβοι, αγόρια και κορίτσια από τα σχολεία του νομού μας συμμετείχαν με δοκίμια, ποιήματα και εικαστικά έργα και παρέλαβαν από τον Ποιμενάρχη μας τα αντίστοιχα βραβεία και επαίνους, χειροκροτούμενοι από το πολυάριθμο εκκλησίασμα της Χίου και των Οινουσσών, που τίμησε την εκδήλωση.

Τον επίλογο έκανε το χορωδιακό τμήμα της Αιγνούσας, το οποίο πλαισιωμένο με χορωδούς από τη Χίο τραγούδησαν το «Ανοίγω το στόμα μου» από το Αξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δύο τραγούδια για την Κύπρο. Την ευθύνη της διδασκαλίας και της διεύθυνσης της χορωδίας είχε ο μαέστρος Γιώργος Παυλάκος.

Η εορτή έκλεισε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου να παραμείνουμε Έθνος και Εκκλησία ενωμένοι και συμμαχητές για τη δόξα του Κυρίου και την ευτυχία του λαού μας. Η χορωδία απέδωσε τις 8 πιο γνωστές στροφές από τον Υμνο στην Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού από την πρωτότυπη παρτιτούρα της μελοποίησης του Μάντζαρου, αρχίζοντας φυσικά από τον εθνικό μας Ύμνο.

Παρευρέθηκαν ο τ. Υπουργός και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο ταξίαρχος-διοικητής της 96ΑΔΤΕ κ. Κιμουρτζής, ο Υπολιμενάρχης Χίου κ. Γιάννης Μάργαρης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών κ. Παντελής Βατούσης και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

12

image

image

Newsletter