twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 19:08
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Χίου από το Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Visible Teaching4Performance», διάρκειας 3 χρόνων.

To πρόγραμμα στηρίζεται επιστημονικά στο έργο του ερευνητή John Hattie, ο οποίος επεξεργάστηκε δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες μελέτες σχετικά με τους παράγοντες που κάνουν τη μάθηση πιο αποτελεσματική. Υποστηρίζει ότι η απόδοση των εκπαιδευτικών συστημάτων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το να βλέπουμε τη διδασκαλία από την οπτική γωνία του μαθητή («ορατή μάθηση»).

Οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Χίου, Αντωνόγλου Δημήτρης, Βούλγαρη Ευγενία, Κρουσουλούδη Πλουμίτσα και Μιχαλακοπούλου Λουΐζα ταξίδεψαν στο Moers της Γερμανίας από τις 21 έως τις 26 Απριλίου και εκπαιδεύτηκαν, μαζί με συναδέλφους τους από 8 χώρες σε θέματα που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας, από τον ακαδημαϊκό Detlev Lindau - Bank, το έργο του οποίου περιστρέφεται γύρω από την ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της γνώσης που απέκτησαν, προς τους εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από ημερίδες, σεμινάρια και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης εκπαιδευτικοί από τις εξής χώρες: Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Φιλανδία και Τουρκία.

12

image

image

Newsletter