twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 16:46
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicO Στ. Καμπούρης, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα για τη στάση που κράτησε στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι στήριξε την υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ παράταξη της Ενότητας, η οποία χωρίς να έχει αυτοδυναμία έλαβε και τη θέση του Προέδρου και του Γραμματέα, αλλά και του Ταμία και ο Στ. Καμπούρης, τους οποίου η παράταξη έλαβε το μικρότερο ποσοστό απ’ όλες πήρε τη θέση του αντιπροέδρου.

 

Η δύο ανεξάρτητες παρατάξεις που εξελέγησαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων τους άσκησαν έντονη κριτική, με την μία να τον χαρακτηρίζει κολοτούμπα και την άλλη να μιλάει για ηγεμονικό προεδρείο και όχι διαπαραταξιακό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στ. Καμπούρη:

Πολλά έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

       Είναι γεγονός, ότι έλαχε στη δική μας παράταξη να είναι αυτή που με την ψήφο της θα συγκροτούνταν σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

       Εκ των πραγμάτων, λοιπόν , όπου κι αν δίναμε την στήριξή μας , θα «τα ακούγαμε» από την άλλη πλευρά!!!

       Επί της ουσίας του θέματος και για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:

* Εμείς είμαστε εκείνοι που έστω και την ύστατη στιγμή προτείναμε τη συγκρότηση αναλογικού - διαπαραταξιακού Προεδρείου, αφήνοντας το παρελθόν στο χθες , με μια προγραμματική συμφωνία, ΟΛΩΝ των παρατάξεων, με την οποία θα διασφαλίζαμε την αγωνιστική κατεύθυνση του Συλλόγου μας και την τήρηση της ελάχιστης συνδικαλιστικής δεοντολογίας, ακολουθώντας τις θέσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

* Πράγματι οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» έδειχναν να συμφωνούν, προς τιμή τους, με την πρότασή μας, ενώ η «Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» ΑΡΝΗΘΗΚΕ αυτή τη συμφωνία.

* Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, εμείς δε μπορούσαμε να δώσουμε ψήφο στήριξης σε Προεδρείο, το οποίο αργότερα θα αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε…!!!

* Άρα, με δεδομένο ότι η παράταξη της «Ενότητας» κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση και δέχθηκε τις προτάσεις μας σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ., για εμάς ήταν μονόδρομος να συγκροτήσουμε μαζί τους το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, δίνοντας ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΨΗΦΟ στήριξης!!!

         Όλα τα άλλα που γράφονται κι ακούγονται μας αφήνουν αδιάφορους, γιατί μετά από δεκαετίες συνδικαλιστικής παρουσίας, εμείς σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της συνδικαλιστικής δεοντολογίας μιας και ουδέποτε διαθέταμε ελαστική συνδικαλιστική συνείδηση!!!

         Και μια απαραίτητη διευκρίνιση, για όσους ασχολούνται τώρα τελευταία με τα συνδικαλιστικά πράγματα: Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε., ως παράταξη, ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία επαφή με τον πολιτικό φορέα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, με απόφαση της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2011, εξ αιτίας των αντιεκπαιδευτικών και αντικοινωνικών μέτρων σε βάρος του κλάδου μας και των εργαζομένων γενικότερα!!!

         Το αύριο, λοιπόν, μας περιμένει …

12

image

image

Newsletter