twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 19:32
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΣυνεχίζονται οι αναταράξεις στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου μετά τη συγκρότηση Δ.Σ. και στο οποίο τις θέσεις του Προέδρου, του Γραμματέα και του Ταμία παίρνει η παράταξη της Ενότητας (ΚΚΕ) και την θέση του Αντιπροέδρου παίρνει το ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) με τον Στ. Καμπούρη. Συγκεκριμένα μετά την ανεξάρτητη παράταξη «Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και η δεύτερη Ανεξάρτητη Παράταξη, οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» εξέδωσαν ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη σύμπραξη ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραγκώνισαν τις δύο ανεξάρτητες παρατάξεις, οι οποίες είχαν λάβει περισσότερες ψήφους από την παράταξη που πρόσκειται το ΠΑΣΟΚ.

 

Στην ανακοίνωση τους οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» κάνουν λόγο για ηγεμονικό προεδρείο και όχι διαπαραταξιακό και για θέση χάρισμα στον Στ. Καμπούρη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, χτες παίχτηκε η τελευταία σκηνή του έργου! Θέατρο του παραλόγου! Η ΔΗΣΥ, έχοντας όλη την ευθύνη των πράξεων της, έδωσε την καθοριστική της ψήφο στην πρόταση της Ενότητας, αν και στη Γ.Σ. κατακεραύνωνε την Ενότητα και τον πρόεδρο Αμπαζή! Ας δούμε όμως λίγο αποστασιοποιημένα τα πράγματα και χωρίς τη συναισθηματική φόρτιση των τελευταίων ημερών! Ας δούμε τις 2 προτάσεις:

  Πρόταση Ενότητας (3ου Δ.Σ.) Πρόταση Ανεξάρτητων (3ου Δ.Σ.)
Πρόεδρος Ενότητα Ενότητα (πλην Αμπαζή)
Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ (Καμπούρης) ΔΗΣΥ (Καμπούρης)
Γενικός Γραμματέας Ενότητα Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί
Ταμίας Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβουλία Συσπείρωσης (Δέδες)
Μέλος Ενότητα Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί
Μέλος Πρωτοβουλία Συσπείρωσης (Δέδες) Ενότητα
Μέλος Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Ενότητα

Ανάλυση: (Το προεδρείο είναι με σκίαση)

  1. Η Ενότητα προτείνει ένα δικό της (ηγεμονικό) προεδρείο χαρίζοντας τη θέση του αντιπροέδρου στη ΔΗΣΥ! Το σκεπτικό τους είναι ότι εμείς (Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί) δεν είμαστε αρκετά αγωνιστές αλλά απεργοσπάστες! Παρόλ΄ αυτά δίνουν τη θέση του αντιπροέδρου στη ΔΗΣΥ (παράταξη ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή συνεργάζονται με κυβερνητικό συνδικαλισμό (δηλαδή με παράταξη της οποίας το συνεργαζόμενο κόμμα, ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει – κατά τα λεγόμενα του ΠΑΜΕ – στα Μνημόνια, την εξαθλίωση του κλάδου!
  2. Οι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί προτείνουν ένα διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό προεδρείο, σεβόμενοι το αποτέλεσμα των εκλογών!

Ποια πρόταση ανταποκρίνεται περισσότερο στο αποτέλεσμα των εκλογών;

Από την αρχή, όταν μας έγιναν γνωστές οι ισορροπίες (έδρες), γνωρίζαμε τον ρόλο που θα παίξει η ΔΗΣΥ στον σχηματισμό του προεδρείου. Η ΔΗΣΥ κατέθεσε αρχικά μια παρόμοια με τη δική μας πρόταση (διαπαραταξιακό προεδρείο), την οποία όμως δεν τήρησε μέχρι το τέλος, κάνοντας μια κωλοτούμπα στο 90΄!

Η Πρωτοβουλία Συσπείρωσης με τον εκπρόσωπό της (κ. Δέδες) είχε επίσης κατεβάσει μια παρόμοια με τη δική μας πρόταση (διαπαραταξιακό προεδρείο), την οποία την τήρησε μέχρι το τέλος!

Τι συνέβη λοιπόν στο τελευταίο Δ.Σ.;

Η ΔΗΣΥ προσήλθε στο Δ.Σ. με μια πρόταση:

Διαπαραταξιακό Προεδρείο με προγραμματική συμφωνία όσον αφορά το αγωνιστικό πλαίσιο! Δηλαδή να εγγυηθούν όλα τα μέλη ότι θα ακολουθούν τις απεργίες και το αγωνιστικό πλαίσιο της ΔΟΕ!

Το δεχτήκαμε συνάδελφοι! Θέλαμε να συνεισφέρουμε προς την εύρεση λύσης, προς ένα διαπαραταξιακό προεδρείο και να άρουμε τις «δικαιολογίες» της Ενότητας περί απεργοσπασίας!

Η Ενότητα όμως ήταν αδιάλλακτη και απόλυτη στη θέση της! Δεν ήθελε καμιά από τις δυο ανεξάρτητες παρατάξεις μέσα στα πόδια της! Της κάναμε έκκληση για συνεργασία με βάση προγραμματική συμφωνία (πρόταση ΔΗΣΥ). Όμως εκείνοι εκεί: Ταγμένοι στη ΔΙΑΣΠΑΣΗ και τη ΔΙΧΟΝΟΙΑ! Αψηφώντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δύναμη που μας έδωσαν οι εκπαιδευτικοί της Χίου! Εξάλλου το παραδέχτηκαν και μέσα στο ΔΣ.:

«Δεν έχει καμιά σημασία πόσες ψήφους πήρατε»!

Αυτό θα πει δημοκρατική συνείδηση! Για να καταλάβουν τις καρέκλες ξεπουλάνε τα πάντα! Οι ιδεολογίες πάνε περίπατο! Οπορτουνιστές!

Μας πρότειναν βέβαια τη θέση του Ταμία, έτσι για να κρατήσουν και τα προσχήματα! Ε όχι κύριοι! Μην μας εμπαίζετε και μην εμπαίζετε και τους εκπαιδευτικούς της Χίου! Δεν τη δεχτήκαμε βέβαια και προτιμήσαμε να μείνουμε Μέλη. Με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μας ΚΑΘΑΡΗ θα συνεχίσουμε, χωρίς να μπούμε σε διαδικασίες μυστικών επαφών, πελατειακών σχέσεων και ανταλλαγών ψήφων! Εμείς παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας (όσο κι αν είναι δύσκολο να το καταλάβουν κάποιοι αυτό) και μέσα στο ΔΣ του συλλόγου και μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο με τον αιρετό μας.

Ξέρετε μια σοφή παροιμία του λαού μας λέει:

Όταν μπλέκεσαι με τα πίτουρα σε τρων οι κότες!

ΥΓ1: Συνάδελφοι, σας είχαμε θέσει ένα ερώτημα στη Γ.Σ. του Δεκεμβρίου:

  • Ξέρετε τι ψηφίζετε; Τι αντιπροσωπεύει κάθε παράταξη;

Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) προτάσσει έξοδο από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και όλα τα σχετικά που έχουν σχέση και με την Παιδεία (Erasmus κτλ). και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Αλήθεια η ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) συμφωνεί με αυτά; Απλά υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ) μιλάει για ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι υπέρ του ΝΑΤΟ, υπέρ των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Παιδείας κτλ.

Πάνω σε ποιο λοιπόν πολιτικό πλαίσιο θα συνεργαστούν; Περιμένουμε να το δούμε!

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα σε ποιες θέσεις θα είμαστε αλλά μας ενοχλεί η κοροϊδία προς τους συναδέλφους. Ό,τι θα κάναμε από οποιαδήποτε θέση στο προεδρείο, το ίδιο και με  μεγαλύτερη ένταση θα κάνουμε κι από τη θέση των μελών. Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο της εύρεσης λύσεων, της συνεργασίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κλάδου μας!

ΥΓ2: Ενότητα και ΔΗΣΥ πήγαν να μας παραπλανήσουν και να βγάλουν προεδρείο με σχετική πλειοψηφία παραπέμποντας σε ανύπαρκτα άρθρα του καταστατικού μας! Έχουν όμως γνώσιν οι φύλακες!

 

 

12

image

image

Newsletter