twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 19:02
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΟ Χρ. Καραπατσακίδης, κάτοικος Βροντάδου κατέθεσε μήνυση κατά των τραπεζιτών για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Αναλυτικά η μήνυση: 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ:

Α). Των Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων των τραπεζών:

ALPHA BANK Α.Ε.

EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

5)         ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Β). Των κάτωθι μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος:

Τον Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου, Γεώργιο Μιχελή,

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Steven Franck,

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χριστόφορο Στράτο,

Τον Ορισμένο από την Τράπεζα της Ελλάδος, Βασίλειο Σπηλιωτόπουλο

Την Εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, Κερασίνα Ραυτοπούλου

Γ). Τον Διοικητή της Τραπέζης Της Ελλάδος, Ιωάννη Στουρνάρα

Δ). Τον πρώην Διοικητή της Τραπέζης Της Ελλάδος, Γεώργιο Προβόπουλο

Μηνύω τους ανωτέρω αναφερόμενους διότι με τις από κοινού πράξεις τους, «ομολογούν» ότι σύστησαν συμμορία, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων

και συγκεκριμένα την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος, (Τ.Χ.Σ.), ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 με το Ν.3864/2010, με σκοπό την διατήρηση της σταθερότητος του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, δηλαδή την εξόφληση όλων των επισφαλειών των τραπεζών, δηλαδή -κατά τα κοινώς λεγόμενα- την εξόφληση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονιστεί το εξής ανήκουστο: ότι παρ' όλο που -όπως αναφέρεται ρητώς στο Ν.3864/2010- το 'Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος’ το σύστησε το ελληνικό δημόσιο, [δίνοντας του -μάλιστα- και το μετοχικό του κεφάλαιο ύψους 50 δισ. €]. ιδρυθέν υπό την μορφή ιδιωτικού φορέα. δηλαδή, το συνέστησε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου [ΝΠΙΔ].

Αυτό συνιστά απάτη -εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών- αφού δι' αυτού του τρόπου το ελληνικό δημόσιο χάρισε σ' έναν ιδιώτη -το Τ.Χ.Σ.- 50 δισ. €, δηλαδή το σύνολο του μετοχικού του κεφαλαίου, τα οποία 50 δισ. € πληρώνουμε και θα πρέπει να πληρώσουμε πολλαπλώς και πολύπλευρα όλοι εμείς ως φορολογούμενοι πολίτες.

Αυτό έγινε κατόπιν απαιτήσεως των ιδίων των τραπεζών, δηλαδή, το κράτος να αναλάβει την εξόφληση των κόκκινων δανείων.

Επίσης, αυτές όρισαν το ότι το συνολικό ποσό των κόκκινων δανείων ήταν 50 δισ. ευρώ.

Η Έκθεση, «σχετικό 1», για την Ανακεφαλαιοποίηση και Αναδιάταξη του Ελληνικού Τραπεζικού Τομέα της Τ.τ.Ε του Δεκεμβρίου 2012 -που αφορά όλα τα κόκκινα δάνεια μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014- αναφέρει αναλυτικά ανά τράπεζα, πόσο ήταν το σύνολο των κόκκινων δανείων της κάθε τραπέζης.

Το άθροισμα όλων των κόκκινων δανείων -όλων των τραπεζών- σύμφωνα με την Έκθεση της Τραπέζης Της Ελλάδος, ήταν 40,542 δις. ευρώ κι όχι 50 δισ. € όπως ζήτησαν οι τράπεζες.

Το Τ.Χ.Σ. έδωσε τα χρήματα αυτά στην κάθε τράπεζα και με αυτόν τον τρόπο εξόφλησε το σύνολο των κόκκινων δανείων της κάθε τραπέζης.

12

image

image

Newsletter