twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 14:39
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΟ Περιφερειακός Διευθυντής Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης με ανακοίνωσή του διαψεύδει τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Χίου, Γ. Παπαδόπουλο, ο οποίος χθες προσπάθησε με ανακοίνωσή του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με το θέμα ότι ο Δήμος Χίου δεν έχει καταφέρει να υποβάλει καμία πρόταση για χρηματοδότηση εγκαταστάσεων σχολείων της Χίου. Με την παρακάτω ανακοίνωση ο κ. Καλαργάλης ξεγυμνώνει την κυριολεξία τον Γ. Παπαδόπουλο και στην ουσία λέει ότι είπε ψέματα στην ανακοίνωσή του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καλαργάλη:

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, Αντιδημάρχου Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Χίου, για την ένταξη σχολικών μονάδων στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Βορείου Αιγαίου πολύ νωρίς, από τον Απρίλιο του 2015, (χωρίς να διαθέτει ούτε ένα συνεργάτη με τεχνοκρατικές γνώσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ) υπέβαλλε έντεκα (11) προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕ ΕΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2016 η ΕΥΔ ΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Νέες Προσκλήσεις στο ΕΠ ‘’Βόρειο Αιγαίο’’ – Διαδικασία υποβολής προτάσεων», στην οποία είχαν κληθεί να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Δήμων, ως δυνητικά δικαιούχοι πράξεων του ΕΣΠΑ 2014 -2020. Σε αυτή ενημερώθηκαν για τι πρέπει να πράξουν ώστε να ενταχθούν σχολικές μονάδες στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2016 απευθυνθήκαμε στις έξι Διευθύνσεις Πρωτ/μιας & Δευτ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου να μας υποβάλλουν προτάσεις για ένταξη σχολικών μονάδων στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους.    

Τις προτάσεις αυτές (χωρίς καμία περικοπή) η ΠΔΕ Β. Αιγαίου τις υπέβαλλε με ιεράρχηση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου. Βάσει αυτών των ιεραρχημένων προτάσεων η ΠΔΕ Β. Αιγαίου διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της ή όχι. Δεν κάνει «ΑΡΝΗΤΙΚΉ ΕΙΣΗΓΗΣΗ», όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος. Αυτό συνέβη και έτσι πράξαμε και με τους Δήμους Λέσβου και Σάμου. Οι άλλοι Δήμοι δεν υπέβαλλαν προτάσεις.

Οι προτάσεις και οι τεχνικές μελέτες έπρεπε να είχαν κατατεθεί και ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2016. Κι όχι να έχουν εγκριθεί για εκπόνηση στο μέλλον. Ήταν μια επίπονη εργασία για τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες ασχολούνται και με όλες τις άλλες τεχνικές εργασίες και μελέτες των Δήμων.

Ο Δήμος Χίου δεν υπέβαλλε πρόταση ένταξης για καμία από τις σχολικές μονάδες: 2ο ΓΕΛ, 3ο Γυμνάσιο, Δημοτικό Αγίου Μηνά – Θυμιανών, Δημοτικό Νενήτων και 8ο Δημοτικό που περιλαμβανόταν στις ιεραρχημένες προτάσεις.

Για τις γενικές και ειδικές αναφορές σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κομματικούς φορείς ή πρόσωπα, καθώς και στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη. Είναι θέματα που αφορούν τους αναφερόμενους.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι η ΠΔΕ Β. Αιγαίου συνεργάστηκε, πολύ στενά, με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΠΕΘ στην πράξη «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού ΤΠΕ Σχολικών Μονάδων Πρωτ/μιας και Δευτ/μιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου» και εντάχθηκε η παραπάνω πράξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού ποσού 959.875 ευρώ.    

Εν κατακλείδι, σε όλες τις περιπτώσεις οι ασχολούμενοι με την Εκπαίδευση, από οποιαδήποτε θέση, οφείλουμε να έχουμε κοινό σκοπό. Την υποστήριξη της Εκπαίδευσης.           

 

12

image

image

Newsletter