twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 22:36
Εκτύπωση

Το Business Insider έχει δημιουργήσει μια λίστα με τα 100 αξιοθέατα που πρέπει να δει κάποιος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία του Tripadvisor.

 

Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε ούτε το Παρίσι, ούτε τη Νέα Υόρκη, ούτε τη Βιέννη. Γιατί διαφορά αυτής της λίστας είναι ότι συμπεριλαμβάνει γωνιές του κόσμου που παρά την ομορφιά τους, παραμένουν σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό. 
 
Πρόκειται για προορισμούς που δεν είναι πολυσύχναστοι, αν και διαθέτουν αξιόλογους και καλά κρυμμένους θησαυρούς και μαγευτικά τοπία.
 
Η Ελλάδα με τις αμέτρητες ομορφιές της δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα και καταλαμβάνοντας μάλιστα συνολικά 4 θέσεις στις 100 και μία στην πρώτη δεκάδα.
 
Στο Νο 72 βρίσκεται το Πυργί της Χίου, με τα περίτεχνα σχέδια στα σπίτια του και την πανέμορφη εκκλησία του.
Η Χίος είναι διάσημη για την καλλιέργεια και την παραγωγή της μαστίχας, στην εύφορη περιοχή των Μαστιχοχωρίων και έχει πολλαπλές χρήσεις, από φαρμακευτικές μέχρι μαγειρικές, ενώ πολλοί την περιγράφουν ως «ένα δάκρυ που ευχαριστεί, αρωματίζει, ανακουφίζει και γιατρεύει».
 
Και φυσικά το Πυργί, το διάσημο μαστιχοχώρι που ξεχωρίζει για τα γεωμετρικά σχέδια, τα «ξυστά» που στολίζουν τις προσόψεις των σπιτιών και δεν υπάρχουν πουθενά παρόμοιά τους στον κόσμο.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

12

image

image

Newsletter