twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 17:01
Εκτύπωση

Πρωτοφανές στα χρονικά αυτό που συνέβη σήμερα με υπογραφή της τεχνοκρατικής περιφερειακής αρχής Μουτζούρη, καθώς ακυρώθηκε επενδυτικό πρόγραμμα για την καινοτομική επιχειρηματικότητα.

12

Πρόκειται για την απόφαση της ανάκλησης ισχύος Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.a.2. “Ενίσχυση της ίδρυσης μικρών και πολύ μικρών καινοτόμων επιχειρήσεων, με προτεραιότητα στους τομείς της RIS3”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2014-2020.

 

Πρόκειται για να επενδυτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ που νεοφυείς επιχειρήσεις με έδρα το Β. Αιγαίο υπέβαλαν πρόταση χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθούν τα επενδυτικά τους σχέδια. Η δράση αυτή δημοσιεύτηκε πριν από περίπου δύο έτη και σήμερα σημειώθηκε αυτή η αρνητική εξέλιξη, που στερεί τις τοπικές οικονομίες από χιλιάδες ευρώ. Για την εξέλιξη αυτή τεράστια ευθύνη έχει η περιφερειακή αρχή στο σύνολό της και ειδικά οι αντιπεριφερειάρχες: γεωγραφικοί και θεματικοί και προσωπικά ο Περιφερειάρχης που διαφημίζει τον εαυτό του ως «τεχνοκράτη» που μετά από δύο έτη υπήρξε αυτή η εξέλιξη.

 

Μάζι με την προαναφερθείσα δράση είχαν προκηρυχτεί άλλες δύο δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων του Β. Αιγαίου και μάλλον και αυτές θα έχουν την ίδια τύχη.

 

Σε επικοινωνία της ChiosPress με τον Π. Βρουλή και σε ερώτηση που του έγινε διαφάνηκε μια πρόθεση να μετακύλησης της ευθύνης στην ΕΛΑΝΕΤ. Ωστόσο η ΕΛΑΝΕΤ είναι μια ανώνυμη εταιρεία που κάνει αξιολογήσεις των προτάσεων και το έγρραφο ανάκλησης δε φέρνει την υπογραφή της ΕΛΑΝΕΤ, αλλά του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη.

 

Πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ Δήμου Χίου και επιτυχημένος επιχειρηματίας του νησιού, Ι. Αμύγδαλος σχολίασε δηκτικά για την υπόθεση:

12

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Επιμελητήριο Χίου και τα υπόλοια Επιμελητήρια στα άλλα νησιά της Περιφέρειας.

 

Τελικά τα νησιά μας οδηγούνται στο απαράδεκτο, δηλαδή ν' αποτελέσουν οικονομικό πόλο οι δομές!

12

image

image

Newsletter