twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 17:21
Εκτύπωση

Με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, με τον οποίο συζήτησε διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στις νησιωτικές περιοχές, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

12

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΕΟΑΕΝ και σ΄ αυτήν συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Βασίλης Γιαγιάκος και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής.

 

Εκ μέρους του Ε.Ο.Α.ΕΝ. ο κ. Σ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών, οι οποίες αποτελούν τον βασικό πυλώνα της οικονομικής τους ζωής και ζήτησε πιο ουσιαστική στήριξη εκ μέρους της πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών, ώστε το 2022 να υπάρξει μια καλύτερη τουριστική σεζόν.

 

Οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δράσεις που αναπτύσσουν και υλοποιούν τα Επιμελητήρια, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς του Τουρισμού, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.  Τόνισαν  ότι το τουριστικό προϊόν είναι πολυδιάστατο και απαιτεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την προώθηση και ανάπτυξή του, καθώς και τη συνεργασία όλων των φορέων κάθε περιοχής, αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου.

 

Επίσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη συμμετοχής όλων των φορέων του τουρισμού, μεταξύ αυτών και των Επιμελητηρίων στους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO), δεδομένου ότι σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που έδωσε σε διαβούλευση -τον περασμένο Ιούνιο- το Υπουργείο Τουρισμού, η αρμοδιότητα αυτή ανατίθετο αποκλειστικά στους ΟΤΑ και τους αναπτυξιακούς τους οργανισμούς.

 

Ο Υπουργός συμφώνησε ότι τα Επιμελητήρια πρέπει να συμμετέχουν στους τουριστικούς φορείς (DMO), δεδομένου ότι εκπροσωπούν τις τουριστικές επιχειρήσεις και ζήτησε  στενότερη συνεργασία και  συμμετοχή της Επιμελητηριακής κοινότητας και του ΕΟΑΕΝ σε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις του Υπουργείου, για την  βελτίωση της τουριστικής πολιτικής και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, πρόταση που έγινε ευχαρίστως αποδεκτή.           

12

image

image

Newsletter