twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 07:23
Εκτύπωση

12Σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν να προσπαθούν να αναπτυχθούν, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία. Τα στελέχη της ΕΤΑΧ, αντιλαμβανόμενα την αγωνία των επαγγελματιών, που κατέθεσαν πρόταση για χρηματοδότηση στο αγροτικό Leader, διεκπεραίωσαν το ταχύτερο δυνατόν τις αξιολογήσεις των προτάσεων.  Έτσι σήμερα η ΕΤΑΧ είναι μια από τις πρώτες αναπτυξιακές στην Ελλάδα και πρώτη στο Βόρειο Αιγαίο, που ολοκλήρωσε το αρχικό στάδιο αξιολόγησης.

 

Συνολικά αξιολογήθηκαν πενηντατέσσερις  προτάσεις εκ των οποίων επτά  αξιολογήθηκαν αρνητικά, και σαρανταεπτά  συνολικού προϋπολογισμού 6.677.182,51 € θετικά. Δυστυχώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος, δεν επαρκεί για να χρηματοδοτηθούν όλες οι προτάσεις. Έτσι για έντεκα  προτάσεις  συνολικού προϋπολογισμού 2.423.367,84 € αναζητείται ο τρόπος χρηματοδότησης τους.

 

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες υπερδέσμευσης του μέγιστου δυνατού ποσού από το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει τη συμβολή του Βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη, στην χρηματοδότηση όλων των προτάσεων που έχουν  αξιολογηθεί θετικά, και μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού,   ως ελάχιστο μέτρο ανακούφισης της τοπικής κοινωνίας που σηκώνει το δυσανάλογο βάρος του μεταναστευτικού.

 

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, θα διενεργηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Και ο οριστικός – τελικός πίνακας αποτελεσμάτων θα δημοσιευθεί στο αμέσως προσεχώς διάστημα.

 

O προσωρινός πίνακας αξιολόγησης ΕΔΩ

12

image

image

Newsletter