twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 18:08
Εκτύπωση

12Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, συμφερόντων του Χιώτη Εφοπλιστή, Σ. Παληού προχώρησε στην ακύρωση της κατασκευής ενός νέου φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου, από το κινεζικό ναυπηγείο Dayang Shipbuilding του ομίλου Sinopacific Shipbuilding Group. Η αποκάλυψη της κίνησης έγινε με αφορμή την πώληση από την Diana Containerships, αδελφής εταιρίας της Diana Shipping, ενός κοντέινερ για διάλυση.

 

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή επιρρίπτει ευθύνες για την ακύρωση του συμβολαίου στις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν από την πλευρά των Κινέζων, καθώς η κατασκευή του νέου της πλοίου τύπου Kamsarmax, χωρητικότητας 82.000-dwt δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν ήδη περάσει 150 ημέρες από την αρχική ημερομηνία παράδοσης.

 

Ο επικεφαλής της Diana, Συμεών Παληός, ανέφερε πως η εταιρία θα διεκδικήσει πίσω τα 8,65 εκατομμύρια δολάρια που έχει καταβάλει μέχρι τώρα σε δόσεις, συν 5% τόκο.

 

Στη σύμβαση της εταιρίας με το ναυπηγείο της Dayang, που υπογράφηκε το 2014, συμπεριλαμβανόταν μια εγγύηση επιστροφής πληρωμής, από την Export-Import Bank of China. Η Diana επισημαίνει, πάντως, πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε τον χρόνο της επιστροφής των χρημάτων, ούτε εάν το ναυπηγείο ή η τράπεζα θα την αποπληρώσουν.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Diana Shipping ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις δύο ακόμα νέων πλοίων της τύπου newcastlemax (Hull No. H2548 και Hull No. H2549), που ήταν προγραμματισμένες για τις 29 Σεπτεμβρίου και τις 30 Νοεμβρίου, αναβλήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν λίγους μήνες αργότερα.

 

Εκτός από τα δύο προαναφερθέντα πλοία, ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται σήμερα από 46 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (2 Newcastlemax, 14 Capesize, 3 Post-Panamax, 4 Kamsarmax και 23 Panamax), με την μεταφορική ικανότητα του στόλου της να είναι περίπου 5,2 εκατ. dwt και τον μέσο όρος ηλικίας των πλοίων να διαμορφώνεται στα 7,9 έτη.

 

Στο μεταξύ, η Diana Containerships ανακοίνωσε πως προχώρησε στη πώληση του πλοίου Angeles (πρώην YM Los Angeles, κατασκευής 2006), χωρητικότητας 4.930-teu, έναντι του ποσού των 6,69 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Το πλοίο θα παραδοθεί για διάλυση στα μέσα του Νοεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: mononews.gr

 

 

12

image

image

Newsletter