twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 17:11
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΝαυτιλιακή εταιρία συμφερόντων Οινουσιώτη Εφοπλιστή δέχτηκε πρόστιμο ύψους 1,3 εκ δολ από δικαστήριο του Σηάτλ για την απόρριψη πετρελαϊκών αποβλήτων στη θάλασσα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταθέσεις στη δίκη, πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου που ανήκει στην εν λόγω εταιρεία ταξίδεψε τον Οκτώβριο του 2015 από την Κίνα προς το Σηάτλ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η συσκευή ελέγχου ρύπανσης ή αλλιώς διαχωριστής νερού-πετρελαίου, δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα στις 15, 26 και 27 Οκτωβρίου να καταλήξουν στη θάλασσα 5.000 γαλόνια πετρελαϊκών αποβλήτων.

 

Οι κατηγορούμενοι απέκρυψαν τα περιστατικά αυτά από την Ακτοφυλακή πραγματοποιώντας ψευδείς καταθέσεις στους επιθεωρητές και παραποιώντας τα στοιχεία στο επίσημο αρχείο του πλοίου.

 

Η ναυτιλιακή καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2016 για παραβίαση του Νόμου περί της Πρόληψης Ρύπανσης από Πλοία, για παραποίηση στοιχείων σε ομοσπονδιακή έρευνα και για εξαπάτηση των Αμερικάνικων αρχών.

 

Η ναυτιλιακή τέθηκε σε καθεστώς παρακολούθησης για 5 χρόνια και απαιτείται να υλοποιήσει προγράμματα συμμόρφωσης προς την περιβαλλοντική νομοθεσία.

 

Πέρα από το πρόστιμο 1,3 εκ. δολ, οι εταιρίες οφείλουν να καταβάλλουν 200.000$ επιπλέον σε εθνικά περιβαλλοντικά ιδρύματα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: e-nautilia.gr

12

image

image

Newsletter