twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 15:01
Εκτύπωση

Χθες πραγματοποιήθηκε μια εκτενής πολιτική συνάντηση μεταξύ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Σταμάτη Μαλέλη και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που διήρκησε πάνω από μία ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο πολιτικούς να ανταλλάσσουν απόψεις και να συζητούν τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

12

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της γεωγραφικής τους θέσης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της κατάστασης, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Επιπλέον, αναλύθηκε η ανάγκη για μια νέα πολιτική προσέγγιση που θα συμπεριλάβει τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες πρωτοβουλίες.

 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον κ. Μαλέλη την προθυμία της κυβέρνησης να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου. Αναγνώρισε τη σημασία της περιοχής για την οικονομία και την τουριστική βιομηχανία της χώρας και υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση των στόχων.

 

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική στάση του πρωθυπουργού και επισήμανε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας ισχυρής και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Συνοψίζοντας, η συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Σταμάτη Μαλέλη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής συνεργασίας και συντονισμό της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου και την ανάπτυξη της περιοχής.

12

image

image

Newsletter