twitter youtube google

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 16:05
Εκτύπωση

12

Βαριά καμπάνα για «προπονητή» που  δίδασκε σε παιδιά στην Λήμνο και ο οποίος δεν κατείχε κανένα σχετικό δίπλωμα τόσο από κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά ούτε κι άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ.

Το Πρωτοδικείο έκρινε ένοχο τον εν λόγο «προπονητή» ο όποιος κατόπιν μηνύσεως βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου για την εκγύμναση ανήλικων χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Συμφώνα με το ν.2725 περί ερασιτεχνικου αθλητισμού, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας, που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συμφώνα με το σκεπτικό της απόφασης, «Η ύπαρξη εκπαιδευτή είναι υποχρεωτική όταν οι αθλητικές δραστηριότητες ασκούνται στο πλαίσιο οργανωμένης δραστηριότητας, με κερδοσκοπικό ή μη χαρακτήρα. Αν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή οι φορείς που διοργανώνουν τις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες παραβούν την υποχρέωσή τους αυτή, επιβάλλεται σε βάρος τους, με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη μετά από προηγούμενη ακρόασή τους, πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, την πιθανή επανάληψή της, και το βαθμό της υπαιτιότητας του προσώπου ή του φορέα που παραβιάζει τη διάταξη αυτή.»

Αγωγή αποζημίωσης εναντίον του «προπονητή»  ετοιμάζεται να καταθέσει και ο εργοδότης του , ο οποίος δήλωσε ότι εξαπατήθηκε και τον οποίο απασχολούσε με καθ όλα νόμιμο τρόπο.

 

 

 

 

 

Πηγή: limnosreport.gr

 

12

image

image

 

Newsletter