twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 14:52
Εκτύπωση

12

Η σημερινή περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη είναι η μόνη που δεν άλλαξε άποψη, αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Εξ αρχής δήλωσε και δηλώνει ότι, οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια των νησιωτικών μας Δήμων, πρέπει να γίνονται σεβαστές από την κεντρική διοίκηση (Πολιτεία).  Στη Χίο είναι σαφέστατη η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων: Μια μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών, όχι παραμονής και κράτησης, όχι φυλακές ψυχών στην ακριτική παραμεθόριο, με ότι αυτό συνεπάγεται εθνικά και κοινωνικά, αλλά και ανθρώπινα. Επ΄ αυτής θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί και να μην υπεκφεύγουν, υπαναχωρώντας κατά το δοκούν και ανάλογα με ποιον συνομιλούν…

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η Χίος ήταν ουραγός, ακολουθώντας τη Λέσβο. Σήμερα, αποδείχθηκε ότι, όταν υπάρχει θέληση και κοινή αντίληψη κάθε Ενότητα λαμβάνει όσα δικαιούται, σύμφωνα πάντα με την υποδομή και προετοιμασία που έχει κάνει ως προς την ένταξη έργων και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας,  πέτυχε σημαντική αύξηση των διατιθέμενων πόρων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Κατάφερε να μπουν οι βάσεις για ένα ακόμη πιο παραγωγικό μέλλον, με σχεδιασμό για ακόμη μεγαλύτερα κονδύλια και ουσιώδεις δράσεις για τα νησιά μας. Άλλωστε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε ασχολούμενου με τα περιφερειακά ζητήματα και σε αυτό έχει στοχεύσει ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, δηλαδή μέσα στην καινούρια πενταετία η συνολική ανάπτυξη να υπερβεί το 35 %, ξεπερνώντας έτσι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον μέσο όρο της χώρας.

Σήμερα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατάσσεται στην 5η θέση πανελλαδικά -μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας- στην απορρόφηση κονδυλίων, από την 12η θέση που βρισκόταν το 2019.

Στη Χίο, πρώτη φορά μετά την καθιέρωση της αιρετής Περιφέρειας αισθανθήκαμε ότι έχουμε δίπλα μας, ως νησιώτες, έναν άνθρωπο που μας νοιάζεται και αγωνίζεται μαζί με μας για μας. Στο παρελθόν, Περιφερειάρχης βρισκόταν στα νησιά εκτός της έδρας της Περιφέρειας μόλις 2-3 φορές το χρόνο. Την τελευταία τετραετία ο Περιφερειάρχης βρισκόταν στο νησί μας, όπως και σε όλα (από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο) σχεδόν κάθε μήνα, εποπτεύοντας τις Υπηρεσίες και τους αιρετούς και Υπηρεσιακούς συνεργάτες του, επιβλέποντας τα έργα που εκτελούνται, εξέφραζε πάντα τις απόψεις του για τις εκπονούμενες μελέτες (Πανεπιστημιακός μηχανικός γαρ πρωτίστως), ενώ η ανθρώπινη προσωπική επαφή ακόμη και με τον πλέον απλό πολίτη είναι γεγονός. Οποιοσδήποτε πολίτης, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον Περιφερειάρχη ανά πάσα στιγμή και να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις απόψεις του για όποιο ζήτημα επιθυμεί. Η Περιφέρεια στάθηκε και στέκεται αρωγός σε κάθε είδους αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική δράση, ασφαλώς πάντοτε στο μέτρο του εφικτού, επιδιώκοντας να συνδράμει κατά το δυνατόν περισσότερους συλλογικούς φορείς και προσπάθειες αξιέπαινων συμπολιτών μας. Τα τελευταία χρόνια η Χίος έλαβε πολύ περισσότερα χρήματα για τέτοιου είδους δράσεις σε σύγκριση με το παρελθόν. Στόχος είναι όλα τούτα να συνεχιστούν και να προστεθούν και νέες δράσεις, στήριξης των συμπολιτών μας, με έμφαση όσους είναι κοινωνικά ευάλωτοι.

Μια τέτοια αιρετή Περιφέρεια και έναν τέτοιο Περιφερειάρχη θέλουμε και θα τον ΞΑΝΑέχουμε !

Την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 ψηφίζουμε για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον συνδυασμό <<Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο>> του Κώστα Μουτζούρη.

Σε αυτό τον αγώνα έχω στρατευθεί κι εγώ, ζητώντας την ψήφο σας, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Χίου.-

 

 

 

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου–Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου Χίου

 

 

 

 

 

           

12

image

image

Newsletter