twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 09:23
Εκτύπωση

12

Σήμερα, 25η Μαρτίου, γιορτάζουμε με περηφάνια και σεβασμό την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αυτή η ημέρα αποτελεί ένα ιστορικό σταθμό για τον ελληνικό λαό, καθώς ξεκίνησε τον αγώνα για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Κατοχή και την ανάκτηση της εθνικής αυτονομίας και αξιοπρέπειας.

Με το πνεύμα των ηρώων του '21, όπως οι Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Καραϊσκάκης, και πολλοί άλλοι που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τις γενιές που μας προηγήθηκαν και διαμόρφωσαν τον ελληνικό χαρακτήρα και ταυτότητα.

Ενώ τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, ας αναλάβουμε τη δέσμευση να διατηρήσουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας. Ας κάνουμε την Ελλάδα ένα πρότυπο χώρας που συνδυάζει την ιστορική κληρονομιά της με την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις και ευκαιρίες σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δουλέψουμε από κοινού για τη δημιουργία ενός δυνατού και ανθεκτικού κράτους, που θα παρέχει ευημερία, ελευθερία και δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες της.

Ας μην ξεχνάμε τα παραδείγματα θυσίας των προγόνων μας και ας αντλούμε έμπνευση από το θάρρος, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους. Είναι δική μας ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες στις επόμενες γενιές, διασφαλίζοντας ότι η ιστορία του '21 θα συνεχίσει να ζωντανεύει στη συνείδηση και την καρδιά του ελληνικού λαού.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ

             ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 

12

image

image

Newsletter