twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 19:52
Εκτύπωση

12

Είμαι συγκλονισμένος! Από την πρώτη μέρα θέλω να γράψω και το αποφεύγω προσπαθώντας να πάρω μια χρονική απόσταση από την "πρώτη μπόρα". Νιώθω σαν να βιώνω μια προσωπική και οικογενειακή απώλεια! Αναφέρομαι στις καταγγελίες για την κιβωτό του κόσμου.

Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε γνώριζα, ούτε καίγομαι να γνωρίσω τον ιδρυτή της ΜΚΟ και πολυβραβευμένο Πατέρα της εκκλησίας μας. Τα παιδιά σκέφτομαι! Αυτά και μόνο αυτά!

Δεν κρύβω ότι θαύμαζα και θαυμάζω τον Πατέρα Αντώνιο για το έργο του και πραγματικά θέλω να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία αναμίξει σε όλα αυτά. Τα παιδιά, όμως, ήταν αυτά που ήθελαν στηρίξει, τα παιδιά είναι αυτά που θέλουν στήριξη και τα παιδιά είναι αυτά που έχουν σημασία!

Οι καταγγελίες μένει να αποδειχθούν και η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει την δουλειά της. Όποιος αποδειχθεί ότι έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις να τιμωρηθεί παραδειγματικά!

Τα παιδιά συνεχίζουν να βρίσκονται στις δομές της κιβωτού και έχουν την ανάγκη μας. Έχω την τύχη να γνωρίζω εθελοντή ο οποίος έχει δώσει την ψυχή του για αυτά τα παιδιά. Η καθημερινότητά του περιστρέφεται γύρο από τις ανάγκες της δομής. Μέσω αυτού έχω μάθει για την ύπαρξη εθελοντών και δωρητών και τον καθημερινό αγώνα που συντελείται για την πολύπλευρη στήριξη των παιδιών.

Οι καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες μέρες κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση μας από τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία. Πρέπει να σκεφτούμε τα παιδιά και να μείνουμε κοντά τους. Κάθε χρόνο τις γιορτές δίνονταν από το υστέρημα του καθενός μας σημαντικές δωρεές προς τα παιδιά της κιβωτού. Το ίδιο να γίνει και φέτος. Να στείλουμε τα δώρα του Αγίου Βασίλη στα παιδιά και να μην επηρεαστούμε από τις κραυγές του άρον άρον σταύρωσον αυτόν. Γιατί δεν θα σταυρωθεί μόνο ο παπάς και οι συν αυτώ αλλά τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα για ότι πέρασαν και ότι περνάνε.

Απευθύνομαι σε κάθε ανώνυμο δωρητή της κιβωτού και σε κάθε άλλο που μπορεί να δώσει κάτι από το υστέρημα του και τον προτρέπω φέτος, ειδικά φέτος, να είναι δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Απευθύνομαι σε κάθε σύλλογο που στο παρελθών συγκέντρωσε δώρα για κάθε παιδί της κιβωτού του κόσμου και τον καλώ και φέτος να επαναλάβει την συγκεκριμένη δράση. Τέλος, καλώ την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού, να πρωτοστατήσει προς την κατεύθυνση αυτή έτσι ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο των παιδιών.

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γεώργιος Ισιδώρου Αμέντας

 

12

image

image

Newsletter