twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 15:57
Εκτύπωση

Ενώ πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν φάρμακα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η φυσική θεραπεία είναι συχνά μια πολύ αποτελεσματική λύση. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές μορφές αυτοάνοσου νοσήματος και οφείλετε στην φλεγμονές του εσωτερικού των αρθρώσεων. Η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επώδυνη και να οδηγήσει τον πάσχοντα να μην μπορεί να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες. Μπορεί επίσης να γίνει πολύ εξουθενωτικό καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται.

12

Υπάρχει ένας αριθμός φαρμάκων που διατίθενται με ιατρική συνταγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων αυτού του τύπου αρθρίτιδας και λαμβάνονται για να μειωθεί η φλεγμονή έτσι ώστε οι αρθρώσεις να είναι πιο εύκαμπτες. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης φυσικές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος, και αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματικές επειδή προσφέρουν επίσης αντιφλεγμονώδη οφέλη, αλλά συχνά χωρίς τις παρενέργειες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Μερικές φυσικές και φυτικές θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ακολουθούν παρακάτω.

Υπάρχει μια σειρά από φυσικές και φυτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και του πόνου που σχετίζεται με αυτό το πρόβλημα, χωρίς να προκαλέσουν τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η παραδοσιακή φαρμακευτική αγωγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας η φυσική θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή.

Μερικά από τα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτής της μορφής αρθρίτιδας περιλαμβάνουν:

Σπόροι σέλινου: Αυτοί μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος γύρω από τις αρθρώσεις των πασχόντων.

Πικραλίδα: Πρόκειται για μια πολύτιμη φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα με διάφορους τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει τη διάλυση του ουρικού οξέος, την ενίσχυση του συνδετικού ιστού και τη μείωση του επιπέδου και της συχνότητας του πόνου.

Προϊόντα CBD: Αν αναρωτιέστε τι είναι Cbd και τι τα προϊόντα κάνναβης, τα προϊόντα κάνναβης  χρησιμοποιούνται  για τη μείωση της φλεγμονής και έχει αποδειχθεί πως έχουν πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Η Endoca, σας προσφέρει μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων κάνναβης για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά στη διατροφή τους λόγω των πλεονεκτημάτων του για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση τόσο του πόνου όσο και του πρηξίματος και μπορεί να ληφθεί σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου του ποτού (όπως το τσάι τζίντζερ) ή ακόμη και ως κομπρέσα.

Κουρκουμάς: Υποστηρίζεται ότι η κίτρινη χρωστική ουσία στον κουρκουμά προσφέρει πολύτιμα αντιφλεγμονώδη οφέλη και λέγεται ότι ωφελεί επίσης τη λειτουργία του ήπατος.

Πώς οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από αυτήν την αρθρίτιδα

Δεν είναι μόνο τα βότανα και τα φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αυτής της μορφής αρθρίτιδας. Οι διατάσεις είναι κάτι που μπορούν να κάνουν οι πάσχοντες για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Ενώ οι αρθρώσεις που έχουν οξεία φλεγμονή θα πρέπει να ξεκουράζονται, είναι δυνατό να βοηθηθεί στη διατήρηση της αυξημένης κινητικότητας των αρθρώσεων που δεν έχουν φλεγμονή μέσω διατάσεων.

12

image

image

Newsletter