twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 21:59
Εκτύπωση

12Ο λόγος για το επίδομα θέρμανσης και ποιοί είναι δικαιούχοι αυτού.

   Αν ευσταθούν τα σχετικά δημοσιεύματα και εφ' όσον τα ερμηνεύω σωστά, η χορήγηση θα γίνει φέτος, επι τη βάσει μιάς άδικης και παράλογης διάκρισης μεταξύ “ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ”, και βεβαίως με κριτήρια εισοδηματικά και περιουσιακά.

     Διάβασα κάπου και μεταφέρω το παρακάτω παράδειγμα για να γίνει κατανοητό το άδικο και παράλογο του όλου σκεπτικού, που βασίζεται στη λήψη απόφασης βάσει του γνωστού “δύο μέτρα και δύο σταθμά”:

    Ας φέρουμε στο μυαλό μας δύο ζευγάρια με τα ίδια ακριβώς περιουσιακά στοιχεία, (αξία ακινήτων κ.λ.π) τόσο φέτος όσο και πέρσι.

    Πέρσι το ζευγάρι που είχε ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, έλαβε το επίδομα θέρμανσης μιάς και το εισοδηματικό όριο είχε τότε οροφή τις 20.000. Ήταν αναμενόμενο και αποδεκτό ότι το άλλο ζευγάρι που είχε 20.100 ετήσιο εισόδημα, δεν εδικαιούτο και δεν έλαβε το επίδομα θέρμανσης.

     Φέτος, με τις τιμές καυσίμων και τροφίμων στα ύψη, η Κυβέρνηση αυξάνει το εισοδηματικό όριο από 20.000 σε 24.000 ευρώ για τα ζευγάρια. Πράξη ορθή και δίκαιη. Το άδικο και παράλογο εντοπίζεται στη διάκριση μεταξύ “ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ”. Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι που, με 20.000 εισόδημα έλαβε πέρσι το επίδομα θέρμανσης, δικαιούται να το λάβει και φέτος (και καλώς), έστω και αν τα εισοδήματά του έφθασαν τις 24.000 ετησίως.

     Αντίθετα, το άλλο ζευγάρι (των 20.100 ευρώ) που πέρσι δεν το έλαβε, δεν θα το λάβει ούτε φέτος, μιάς και γι' αυτό ισχύει το περσινό όριο των 20.000 και όχι το φετινό των 24.000 ευρώ, έστω και αν το ετήσιο εισόδημά του παραμένει καθηλωμένο στα 20.100 ευρώ !!

       Κύριοι της Κυβέρνησης, προφανώς γνωρίζετε ότι “ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ” γι' αυτό και συνήθως, όσοι το υφίστανται ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.... Και οι εκλογές πλησιάζουν....

 

 

του Αριστείδη Ζαννίκου

12

image

image

Newsletter