twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 18:15
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΔυστυχώς πολλοί είναι οι Συνταξιούχοι που δεν έχουν ελπίδα αξιοπρεπούς επιβίωσης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των ασφαλιστικών τους ταμείων των οποίων την ευθύνη είχαν και δικοί μας Συνδικαλιστές, αλλά και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν κατέβαλαν κανονικά τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Και μην μου πει κανένας ότι δεν γινόταν έτσι.

Για αυτό στην σημερινή μου επιστολή θα ασχοληθώ με τους Συνταξιούχους Ναυτικούς.

Ποια κυβέρνηση και ποιος υπουργός αναλογίσθηκε πόσα πολλά ασφάλιστρα πλήρωσαν μέχρι χθες (31/12/2016) στο ΝΑΤ όλοι οι Ναυτικοί για να έχουν την ανάλογη σύνταξη και περίθαλψη σύμφωνα με αυτά που πλήρωσαν;

Ακόμη δεν σκέφτηκαν ποτέ τις σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους επί 24ωρου βάσεως. Επίσης ποτέ δεν σκέφτηκε κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόταν ο Ναυτικός (ο ίδιος) δεν επιβάρυνε καθόλου και με κανένα έξοδο το Ταμείο του (ΝΑΤ) για περίθαλψη.

Παρόλα αυτά λοιπόν μέσα στις πολλές ιδιαιτερότητες του εργασιακού του βίου, ο Ναυτικός είχε και έναν άλλο τρόπο σκέψης. Βλέπετε ο Ναυτικός δεν είχε και δεν έχει ποτέ εξασφαλισμένη εργασία, όπως οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Έτσι στην πλειοψηφία μας οι Ναυτικοί φτιάξαμε το σπίτι μας και μια μικρή ακίνητη περιουσία για τα παιδιά μας, μια και οι περισσότεροι δεν κληρονομήσαμε ούτε κεραμίδι.

Ε!!!! αυτό δυστυχώς είναι το μεγάλο μας σφάλμα. Δεν αντέχουμε πλέον καμιά άλλη περικοπή που και σίγουρα καθαρά διατυπώνεται στην «κατάπτυστη και προκλητική» επιστολή του «κ». Κατρούγκαλου, τον οποίο η μακιαβελική προπαγάνδα του Τσίπρα και της παρέας του προστάτεψε αποσύροντας αυτόν τον «παλιάτσο» από το υπουργείο εργασίας, τοποθετώντας στην θέση του Υπουργού Εργασίας ένα Κορίτσι που λογικά θα προστατευθεί από τις εκρήξεις που θα προκύψουν το 2017 από την εφαρμογή της Επιστολής Κατρούγκαλου.

Βέβαια οι προκλήσεις του κ.Τσίπρα και του κ. Φλαμπουράρη με την καταβολή αυτής της εφάπαξ 13ης Σύνταξης η και επαναλαμβανόμενης (κατά Φλαμπουράρη), δεν έχουν καμιά λογική δίκαιης καταβολής σε όσους την έλαβαν. Δηλαδή ήταν μια καθαρά ψηφοθηρική και προκλητική παροχή διότι :

Δεν έβαλαν οικονομικά κριτήρια, και έτσι πολλοί που δεν είχαν καμιά μα καμιά ουσιαστική ανάγκη το έλαβαν και άλλοι Όχι.

Σε πολλές περιπτώσεις το «βοήθημα» εδόθη εις διπλούν (δύο οι δικαιούχοι) στο ίδιο σπιτικό.

Και τέλος είναι καθαρά προκλητική ενέργεια αγνοώντας αυτούς που πλήρωσαν που κοπίασαν καταβάλλοντας μια ζωή πολλά ασφάλιστρα, και τώρα τι; Έχουν φθάσει να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Διότι ποια η διαφορά αυτού που έχει μια σύνταξη περίπου 850,00 ευρώ χωρίς άλλες επιβαρύνσεις και αυτού που παίρνει 1350,00 ευρώ και δεν του μένει τίποτα διότι του τα παίρνεται όλα με τις άμεσες και έμμεσε φορολογίες .

Δυστυχώς οι ευαισθησίες αυτού του «καλού παιδιού» είναι μπερδεμένες με πολλά ψέματα και υποκρισίες με σκοπιμότητες εξουσίας και διχασμού της κοινωνίας, με απώτερο σκοπό την φτωχοποίηση των συνταξιούχων της μεσαίας τάξης. Των συνταξιούχων που η σύνταξή τους ήταν αρκετή και κατά κάποιον τρόπο άντεχαν τους φόρους και τις περικοπές που τους είχαν επιβληθεί μέχρι και το 2014.

Και τώρα ήλθε αυτή η αριστερό-δεξιόστροφη κυβέρνηση που με τους Νόμους και τις τροπολογίες του ακατονόμαστου «κ.» Κατρούγκαλου μας αφήνει πλέον Χωρίς Ελπίδα, για να μας «ρίξει» και την χαριστική βολή τώρα το 2017 με την Εφαρμογή της Επιστολής του που φρόντισε να μας αποσταλεί προσωπικά , και να μας πουν «μα σας το είπαμε»!

Για αυτό ο «κ» Τσίπρας με πολύ προκλητικό ύφος και στόμφο σε Διάγγελμα του   μας δηλώσει ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος του 2016 δηλαδή 617,00 εκ. ευρώ θα τα μοιράσει σε «χαμηλοσυνταξιούχους». Και έτσι τα πήρε το 2016 από εμάς, για να τα μοιράσει σε εκείνους που ο ίδιος και η κυβέρνηση του κρίνει.

Τελειώνοντας θα έλεγα στον «κ.» Τσίπρα και την παρέα του, ότι μιας και τώρα το 2017 θα είναι η χρονιά που θα μπει στην ζωή μας ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης «ΕΦΚΑ» ας πληρώνουν πλέον όλοι τα ίδια Ασφάλιστρα και να έχουν όλοι ίδιες συντάξεις και ίδια περίθαλψη.

Και ας μην κρύβουν από τον πολίτη ότι μια και εμάς τους νυν Συνταξιούχους μας πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων, τώρα οδηγούν τους Νέους στην ιδιωτική ασφάλιση με όλα τα «καλά και τα μεγάλα Ρίσκα».  

                                                                                                        

        

 

 

Γράφει: ο Ζαννίκος Μάρκος

                                                                                          Πλοίαρχος Ε.Ν. Χίος

12

image

image

Newsletter