twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 23:55
Εκτύπωση

12

Στις 17 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:30, η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου παρουσιάζει στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ την νέα κινηματογραφική παραγωγή του θρυλικού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, "The Fabelmans". Πρόκειται για μία δραματική ταινία παραγωγής ΗΠΑ, με διάρκεια 151 λεπτά, που κυκλοφόρησε το 2022.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Σπίλμπεργκ και ο Τόνι Κούσνερ. Η ταινία έχει ένα εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τους Μισέλ Γουίλιαμς, Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Γκάμπριελ ΛαΜπέλ, Τζίνι Μπερλίν, Τζούλια Μπάτερς, Ρόμπιν Μπάρτλετ, Κίλι Καρστέν και Τζουντ Χιρς.

"The Fabelmans" έχει κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, ενώ έχει λάβει 7 υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Γυναικείου & Β' Ανδρικού ρόλου, Μουσικής, Πρωτότυπου Σεναρίου και Σκηνογραφίας. Επιπλέον, η ταινία είναι υποψήφια για το Βραβείο BAFTA Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου του 2023.

 

ΠΛΟΚΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ:

Στις ΗΠΑ των 50s, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του κινηματογράφου την ώρα που έρχεται αντιμέτωπο με τις σκληρές αλήθειες τις οποίες κρύβει η οικογένειά του και τις πρώτες πληγές της.

Με αυτή την ημιαυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής για την επουλωτική δύναμη του σινεμά, ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο πιο τίμιος κινηματογραφικός παραμυθάς της blockbuster γενιάς μας. Με μία ταινία αγάπης για όσους κι όσα τον έπλασαν, ο σκηνοθέτης ανατρέχει στην παιδική και εφηβική ηλικία του, ώστε να επισκεφθεί κινηματογραφικά τις εμπειρίες που τον σμίλεψαν ως άνθρωπο και δημιουργό. Και, φυσικά, ένα παθιασμένο ερωτικό γράμμα στο ίδιο το σινεμά. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Μισέλ Γουίλιαμς που αναμένουμε να ανταμειφθεί με χρυσό αγαλματίδιο.

 

12

image

image

Newsletter