twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 18:34
Εκτύπωση

12

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει τη 2η ετήσια εμβληματική εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» 2022, στις 01-02/06/2022, καθώς και το 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας στις 03/06/2022.

Η εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» 2022 διοργανώνεται από την Επιτροπή Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Πρυτανείας, σε συνεργασία με τις Σχολές και τα Τμήματα του Ιδρύματος. Αποτελεί μία ετήσια εμβληματική εκδήλωση η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων της κοινότητας του Ιδρύματός μας, στην προώθηση της ερευνητικής συνεργασίας με άλλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, καθώς και στη διάδοση της έρευνας εντός και εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Ειδικότερα, η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί:

την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2022, διά ζώσης, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με δυνατότητα livestreaming (https://www.youtube.com/watch?v=y8F1AM8UX5Y) και

την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, διαδικτυακά (μέσω zoom).

Η 1η ημέρα (01/06) της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση αποτελεσμάτων Ερευνητικών έργων με δυνατότητα αξιοποίησής τους, καθώς και σε συζητήσεις ‘στρογγυλής τραπέζης’ με τη συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων του Δημόσιου, Ιδιωτικού και Τρίτου Τομέα.

Τη 2η ημέρα (02/06) θα παρουσιαστούν διαδικτυακά ερευνητικές εργασίες (βασικής ή εφαρμοσμένης έρευνας) του ερευνητικού δυναμικού του Πανεπιστημίου μας (υποψήφιων διδακτόρων, νέων ερευνητών, μελών ΔΕΠ).

 

Περισσότερες πληροφορίες (αναλυτικό πρόγραμμα, σύνδεσμοι zoom κτλ) και εγγραφή, στην Ιστοσελίδα της Διημερίδας:

https://www.ru.aegean.gr/researchdays/2022

Ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης», διαδικτυακά (μέσω zoom) την Παρασκευή, 03/06/2022.

Σκοπός του είναι εξοικειωθούν οι μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τη συγκεκριμένη έννοια, σε επίπεδο σχεδιασμού, υλοποίησης και παρουσίασης των σχετικών αποτελεσμάτων.

Ο Διαγωνισμός στοχεύει στο να φέρει σε επαφή και διάδραση τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και να συμβάλλει στην προώθηση της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας, της λήψης πρωτοβουλιών, της ανάπτυξης κριτικής σκέψης και της φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες (αναλυτικό πρόγραμμα, σύνδεσμοι zoom κτλ) και εγγραφή, στην Ιστοσελίδα της Εκδήλωσης του Μαθητικού Διαγωνισμού:

https://www.ru.aegean.gr/researchdays/2022/contest/header

12

image

image

Newsletter