twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 17:22
Εκτύπωση

Επιστροφή στα φοιτητικά έδρανα μετά από καιρό για τους φοιτητές του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Τ.Ο.Δι.Τ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκοντες και φοιτητές, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, βρέθηκαν και πάλι μαζί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου.

12
picture uploading websites

Αποδεχόμενος την πρόσκληση ως επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης αλλά και για την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών με το Τμήμα, ο κ. Γρηγόριος Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Ο τουρισμός στην προ και μετά την πανδημία εποχή» παρουσιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις και τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου. Ο κ. Τάσιος επισήμανε εμφατικά την αναγνώριση που απολαμβάνουν οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές τουριστικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από τους Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού. Στη συνέχεια, τέθηκαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τον προσκεκλημένο ομιλητή στις οποίες απάντησε με αμεσότητα για θέματα αιχμής του τουριστικού επιχειρείν.

 

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου τους φοιτητές καλωσόρισαν η Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, η οποία υπογράμμισε το γεγονός ότι οι τουριστικές σπουδές στην Ελλάδα, σ’ επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησαν στη Χίο, ενώ ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Θεόδωρος Σταυρινούδης, αναφέρθηκε στη φοιτητοκεντρική προσέγγιση που ακολουθεί το Τμήμα με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο όραμα και τη φιλοσοφία του Τμήματος, τονίζοντας ότι «η επιστημονική γνώση οφείλει να αφουγκράζεται και να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και η διασύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και τους τουριστικούς φορείς επιτρέπει τη διαρκή επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των φοιτητών όσο και της κοινωνίας».

 

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν αναλυτικά από την κ. Άννα Κυριακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια για το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, αλλά κυρίως για τις καινοτόμες πρακτικές που ακολουθεί όπως η υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση, ο Σύμβουλος Σπουδών κ.ά. Τις ευκαιρίες πραγματοποίησης μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό μέσω του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος Ανταλλαγής Φοιτητών Erasmus+ παρουσίασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Ανδρέας Παπαθεοδώρου. Οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες του Τμήματος, Αλέξιος-Πατάπιος Κόντης, Γεωργία Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Πρωΐου, Σοφοκλής Σκούλτσος, Χρήστος Κακαρούγκας, Δωροθέα Παπαθανασίου, Μαρία Ντουμή και Κωνσταντίνος Χρυσάφης χαιρέτησαν τους φοιτητές και ευχήθηκαν εκπλήρωση των ονείρων και των φιλοδοξιών τους. Στο πλαίσιο της φοιτητοκεντρικής προσέγγισης του Τμήματος, η κ. Ευαγγελία Πρωΐου ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εθελοντών με τίτλο ΤΟΔιΤ Club που στόχο έχει, σε πλήρη συνέργεια με το Σύλλογο Φοιτητών, να ενεργοποιήσει τη δημιουργικότητα και τον δυναμισμό της φοιτητικής κοινότητας του Τμήματος.

 

Ο κ. Ιωάννης Τζαμπαζάκης, νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος αναφέρθηκε στη φοιτητική ζωή και τις ευκαιρίες που παρέχει το νησί, ενώ κάλεσε τους πρωτοετείς να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του Συλλόγου.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι φοιτητές ενημερώθηκαν από τον κ. Γιάννη Αυγερινό για ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το Πανεπιστήμιο προς τους φοιτητές και από την κ. Πλουμίτσα Μινάκη για τις παροχές και διαδικασίες της φοιτητικής μέριμνας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση του κ. Στράτου Τσουκάρη, για τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος».

 

Η κ. Αγγελική Γαϊτάνου, Προϊσταμένη Γραμματείας του Τ.Ο.Δι.Τ, παρουσίασε το διοικητικό προσωπικό που υποστηρίζει διοικητικά τους φοιτητές και τους διδάσκοντες του Τμήματος.

12

image

image

Newsletter