twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 20:53
Εκτύπωση

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η τελευταία "πολιορκία" που ασκεί η Τουρκία με όχημα (ξανά) το μεταναστευτικό, διαλύει και τα τελευταία συννεφάκια που υπάρχουν στους ασκούντες την εξουσία για τις επιδιώξεις της .

12
Επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί ως Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ στην πολύπλευρη πίεση που ασκείται από την γείτονα χώρα προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για το δε Βόρειο Αιγαίο η εκάστοτε κεντρική εξουσία το αγνόησε επιδεικτικά, για να μην πούμε ότι του ασκήθηκε μέχρι και εκδικητική πολιτική (αλήθεια για ποιον λόγο, μήπως επειδή δεν υποτάχθηκε;). Η "Γαλάζια Πατρίδα" δεν είναι ένας απλός χάρτης που δείχνει ένα τουρκικό επεκτατικό όραμα. Εκφράζει την άμεση πρόσδεση ελληνικών νησιών στην τουρκική ενδοχώρα.
 
Αναλυτικά η προσπάθεια μετατροπής των νησιών στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο σε νησιά μειωμένης κυριαρχίας - εξαρτώμενα μέσω :
 
* Της εμπορικής εξάρτησής τους από τις τουρκικές ακτές. Η λογική λέει ότι όσο αυξάνονται οι διμερείς σχέσεις, μέσω της διακίνησης προϊόντων και της τουριστικής οικονομικής εξάρτησης , τόσο τα νησιά και οι κάτοικοι προσδένονται οικονομικά στην γείτονα χώρα.
 
* Των πληθυσμιακών μεγεθών, που στις απέναντι ακτές είναι ανισοβαρή. Από την ασιατική πλευρά δημογραφική έξαρση με τους ανθρώπους να μετριούνται σε εκατομμύρια , ενώ από την πλευρά των ελληνικών νησιών οι κάτοικοι είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο κάποιες χιλιάδες και σε δημογραφική συρρίκνωση.
 
* Της ελεύθερης μεταφοράς αγαθών που πέτυχε η Τουρκία με την Ε.Ε. και μετατρέπει ντε φάκτο τα νησιά και τον Έβρο ως χώρους τράνζιτ και εξαρτώμενους εμπορικά. Στην Χίο οι δεκάδες τουρκικές νταλίκες που καταφθάνουν για την μεταφορά προϊόντων, προς την Ελλάδα ή την Ε.Ε. δημιουργούν εύλογη ανησυχία. Η κατρακύλα της λίρας είναι ευνόητο το ποιον ωφελεί.
 
* Της αποστρατικοποίησης των νησιών.
 
Ο βασικός όμως πυλώνας της τουρκικής πολιτικής, της εξάρτησης και πρόσδεσης των ελληνικών νησιών και του Έβρου στις τουρκικές ακτές και στα χερσαία σύνορα, είναι το μεταναστευτικό. Ενδεικτικά παραδείγματα :
 
- Αντιδρούν οι κάτοικοι των νησιών στην δημιουργία των Υπερδομών(περίοδος ταραχών και αποσταθεροποίησης με την αποστολή των ΜΑΤ - Φεβρουάριος 2020) ; Άμεση η απάντηση της Τουρκίας με την πολιορκία στον Έβρο μέσω μεταναστών!
 
- Συνάντηση Μέρκελ - Μητσοτάκη στην Αθήνα (29 Οκτωβρίου 2021); Παράλληλη άφιξη πλοίου με 400 μετανάστες στην περιοχή της Κρήτης. Δύο μέρες μετά, η συνάντηση Μηταράκη - Σοϊλού στην Άγκυρα καταλήγει σε τεράστιο φιάσκο, με τον κ. Μηταράκη να μιλάει για εποικοδομητικές συζητήσεις!
 
- Ενημέρωση για την "Γαλάζια Πατρίδα" (17-5-2022) και ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ; Καραβιές με ιστιοφόρα και βάρκες το αμέσως επόμενο διάστημα στο Αιγαίο και πλήθος αφίξεων μεταναστών στον Έβρο!
 
Υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι η αιχμή του δόρατος της "Γαλάζιας Πατρίδας";
 
Για κάθε παράνομη προώθηση μεταναστών, η απάντηση θα έπρεπε να ήταν το μπλοκάρισμα των νταλικών για την μεταφορά τουρκικών προϊόντων μέσω των νησιών.
 
Στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση "απολαμβάνει ψηφοθηρικά" τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την δημιουργία των Υπερδομών στην ακριτική Ελλάδα, βάζοντας ουσιαστικά τα θεμέλια για την "Γαλάζια Πατρίδα" !!
 
Τα χειροκροτήματα επευφημίας του Κογκρέσου ήταν πολύ μακριά για να ακουστούν στην εσχατιά της Ελλάδας.
 
Το μήνυμα κυριαρχίας προς πάσα κατεύθυνση στέλνεται μόνο με το κλείσιμο των Υπερδομών και των Χοτ Σποτς στο Αιγαίο και στον Έβρο.

12

image

image

Newsletter