twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 17:49
Εκτύπωση

12

Η Χιακή Αφύπνισις απευθύνει την παρακάτω επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Χίου:
 
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τις ενέργειες που προσδοκούμε να πραγματοποιήσει ο Σύλλογός σας.
 
Αφορμή για την παρούσα, είναι η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη είκοσι ενός (21) ατόμων ως μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Νοσοκομείου Χίου.
 
Θεωρούμε δεδομένο ότι η επαρκής στελέχωση ενός φορέα υγείας όπως είναι το Νοσοκομείο Χίου συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που απολαμβάνει η τοπική κοινωνία, κάτι που δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο έναν Ιατρικό Σύλλογο όπως τον δικό σας. Στο σημείο αυτό όμως γεννάται το ερώτημα γιατί να μην επανέλθουν πρώτα στις θέσεις τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή και στη συνέχεια να προσληφθούν όσοι άλλοι χρειάζονται; Δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο αυτοί που το στελέχωναν και στο παρελθόν; Δηλαδή, αυτοί που από την πρώτη στιγμή θα προσφέρουν χωρίς να χρειαστεί περίοδος προσαρμογής;
 
Όσο για το αφήγημα με το οποίο προώθησε την υποχρεωτικότητα και έθεσε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή η κυβέρνηση, έχουν αποκαλυφθεί πλέον στους πάντες οι καταφανείς αντιφατικότητες. Εφόσον όλοι πλέον (ακόμα και οι ειδικοί), αποδέχονται ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν, ο ασθενής που προσέρχεται στο νοσοκομείο δεν κινδυνεύει περισσότερο από τους ανεμβολίαστους, αλλά λιγότερο μια και αυτοί ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με rapid test. Όσο για το τείχος ανοσίας, και αυτό έχει καταρρεύσει ειδικά μετά την εμφάνιση των μεταλλάξεων Δ και Ο καθώς και την αντίστοιχη παραδοχή από την επιτροπή των ειδικών. Εν κατακλείδι, έχει αποδειχθεί και σ’ αυτή την περίπτωση ότι την επιστημονική αλήθεια δεν την καταξιώνει η πλειοψηφία και η διοικητική επιβολή αλλά η αναπόδραστη πραγματικότητα και μόνο, όπως ακριβώς αποδίδεται από το περιστατικό στο οποίο ο Γαλιλαίος είπε το γνωστό… «και όμως γυρίζει».
 
Η εμμονή, επομένως της κυβέρνησης να αρνείται να επανατοποθετήσει τους ανεσταλμένους στις θέσεις τους έχει άλλα κίνητρα άσχετα με το ενδιαφέρον για προώθηση της δημόσιας υγείας. Τα κίνητρα αυτά πιθανολογούμε να είναι εγωιστικοί λόγοι, ή λόγοι προώθησης αδιάκριτης υποταγής του κοινωνικού συνόλου μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας των διαφωνούντων, ή ακόμα και το άνοιγμα θέσεων εργασίας για προώθηση ημέτερων ενώ βέβαια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι άλλο που δεν μας έρχεται στο μυαλό.
 
Από έναν Ιατρικό Σύλλογο όπως του τόπου μας όμως, όλοι περιμένουμε πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία μακριά και έξω από κυβερνητικές και κομματικές σκοπιμότητες και γι’ αυτό όλοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, ζητάμε και αναμένουμε από εσάς να ζητήσετε με τη σειρά σας την επανατοποθέτηση των ανεσταλμένων υγειονομικών όπως έκαναν και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι, σχετικά κείμενα των οποίων σας κοινοποιούμε.
 
Υ.Γ. Στην παρούσα δεν αναφερθήκαμε σε θέματα συντάγματος, ανθρώπινων δικαιωμάτων κλπ. όχι γιατί δεν είναι εξίσου σημαντικά αλλά διότι θεωρήσαμε ότι αυτά ταιριάζουν περισσότερο σε πολιτικούς και νομικούς φορείς.  

12

image

image

Newsletter