twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 17:57
Εκτύπωση

12

Το Εργαστήριο «Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Καινοτόμου Εκπαίδευσης» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης «Erasmus +, Συμπράξεις συνεργασίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» και συγκεκριμενα του προγράμματος «Support Family Business» (SFaB) για την Υποστήριξη Οικογενειακών Επιχειρήσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Γιάννης Καράλης», πραγματοποιεί  εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος, από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κίνια Ιωάννη και με κεντρικό ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου UCLan Κύπρου, Καθηγητή Πουτζιουρή Πανίκκο.

Στην εκδήλωση, με την παρουσία συμμετεχόντων από οικογενειακές επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες και διαχειριστές οικογενειακών επιχειρήσεων, οικογενειακούς και μη εργαζομένους), θα αναλυθούν οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος και θα επιλεγούν, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής τους, οι 10 εκπρόσωποι οικογενειακών επιχειρήσεων, οι  οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν αφενός την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στην Οικογενειακή Επιχειρηματικότητα και αφετέρου να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους 60 αντίστοιχους εκπροσώπους που θα προέρχονται από άλλες χώρες.

Σας προσκαλούμε

να παραστείτε στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου ερευνητικού εγχειρήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην πρώτη πιλοτική του λειτουργία σε ένα διεθνές ακροατήριο οικογενειακών επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Σίμου Κατερίνα στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2271035142.

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, διάρκειας 2 ετών, υλοποιείται σε συνεργασία με τους εξής 6 φορείς/οργανισμούς:

INTERPROFESSIONNELLE      RHONE ALPES (Γαλλία)          -http://medef- aura.fr/

DOMSPAIN SLU (Ισπανία) - www.domspain.eu

BEST   INSTITUT       FUR     BERUFSBEZOGENE     WEITERBILDUNG       UND PERSONALTRAINING GMBH (Αυστρία) - www.best.at

CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY VRATSA SDRUZHENIE (Βουλγαρία) - www.cci-vratsa.org

RESEARCH INNOVATION AND DEVELOPMENT LAB PRIVATE COMPANY (Ελλάδα) - http://www.read-lab.eu/

CANDIDE INTERNATIONAL (Βέλγιο) - www.candideinternational.com

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί η αναγνώριση και η αντιμετώπιση των προκλήσεων των Οικογενειακών Επιχειρήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη απόκτηση των κατάλληλων προσόντων από το ανθρώπινο δυναμικό τους. Ακόμα, επιπρόσθετο στόχο του προγράμματος αποτελεί η υποστήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων στον εντοπισμό πιθανών απειλών και κινδύνων αλλά και στην αξιοποίηση ευκαιριών.  

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσα από τη δημιουργία ενός πρωτότυπου και καινοτόμου online εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για την κατανόηση της φύσης της Οικογενειακής Επιχείρησης.

Οι 5 Θεματικές περιοχές - Μαθήματα που το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει είναι:

Οικογενειακή επιχείρηση και ειδικά χαρακτηριστικά της

Διαδοχή

Ο ρόλος της γυναίκας στην οικογενειακή επιχείρηση

Εταιρική Διακυβέρνηση και οι Μηχανισμοί Οικογενειακής Διακυβέρνησης

Στρατηγική Οικογενειακών Επιχειρήσεων.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ιωάννης Γ. Κίνιας

Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διευθυντής Εργαστηρίου «Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας & Καινοτόμου Εκπαίδευσης»

Συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος SFaB

12

image

image

Newsletter