twitter youtube google

 

FACE2FACE

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 19:50
Εκτύπωση
12

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμμαχία Αξιών του Κ. Τριαντάφυλλου, A. Γεωργούλης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη ChiosPress.

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΣυμμαΧία Αξιών» του Κ. Τριαντάφυλλου;
Γιατί αισθάνομαι σιγουριά για την επιλογή μου. Με τον Κώστα Τριαντάφυλλο συνεργάζομαι επαγγελματικά, για την ακρίβεια συνεργάζομαι μαζί του στο δικηγορικό του γραφείο. Μπόρεσα να ακτινογραφήσω τον άνθρωπο, τον επαγγελματία, τον διορατικό πολιτικό.. Ο Κώστας δεν κάνει μετέωρα βήματα. Μετρά κάθε του κίνηση κι η απόφαση του να διεκδικήσει το Δήμο ήταν κάτι που πρόσμενα ευχάριστα. Ίσως ήμουν από τους πρώτους που πληροφορήθηκα την πρόθεση του κι αμέσως του ζήτησα να μετέχω στην προσπάθεια. Έζησα διοργανωτικά τη γέννηση της «ΣυμμαΧίας Αξιών», διαπίστωσα ότι δεν στήθηκε ως ευκαιριακός συνδυασμός, έδωσε βαρύτητα στον προγραμματικό της λόγο, δημιούργησε -πολύ πριν ζητήσει από υποψηφίους να ασπαστούν τις θέσεις της - ομάδες προγραμματικού διαλόγου και είναι έτοιμη να δεχθεί την εμπιστοσύνη των κατοίκων του νησιού μας. Η αρχική διαίσθηση ότι κάτι καλό θα προκύψει έχει γίνει σήμερα βεβαιότητα ότι η «ΣυμμαΧία Αξιών» είναι η δημοτική παράταξη που διασφαλίζει την πολύ απαιτητική και ενωτική επόμενη μέρα.
 
 
Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος του Συνδυασμό σας;
Στη «ΣυμμαΧία Αξίων» σύντομα αντιληφθήκαμε ότι το έλλειμμα στο νησί μας δεν ήταν στα προεκλογικά φυλλάδια. Σε πολυτελή μάλιστα μορφή κυκλοφόρησαν άφθονα σε όλες τις προεκλογικές περιόδους. Υστερούμε στην αποκατάσταση των αξιών που μας έλειψαν τα τελευταία χρόνια κι εκεί ρίξαμε το βάρος μας. Στερούμαστε το διάλογο κι είμαστε αποφασισμένοι, σε μια περίοδο που τον έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ, να τον υπερασπιστούμε και να τον αναδείξουμε. Μας λείπει ο σχεδιασμός κι ήδη με τις προγραμματικές ομάδες που δημιουργήσαμε τον προσεγγίζουμε, κάτι που επιθυμούμε να γίνει με διάθεση σύνθεσης και στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαπιστώνουμε την αξία της ισόρροπής ανάπτυξης, να μην λειτουργεί μια Χίος δυο ή τριών ταχυτήτων. Η Χίος που ερημώνει κι η Χίος που οικιστικά αναπτύσσεται. Φέρνουμε στο επίκεντρο διαφορετικές πολιτικές για τα χωριά μας. Τονώνουμε την αξία της επιχειρηματικότητας, σε ένα νησί που ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για τα επιτεύγματα του σ’ αυτό τον τομέα. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, απαιτώντας κι από τις κρατικές αντένες διοίκησης στο νησί να συμμεριστούν την ανάγκη. Κυρίως, όμως, εργαζόμαστε για τη σταδιακή μεταστροφή του οικονομικού μοντέλου του νησιού, επιδιώκοντας να απολαύσουμε κι εμείς οφέλη από την τουριστική οικονομία, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε όλο το Αιγαίο. Δημιουργήσαμε πρόγραμμα που, για πρώτη φορά, διαφαίνεται καθαρά πως ό,τι αφορά τον τουρισμό προτάσσεται στην ιεράρχηση μας.
 
 
Ποια είναι τα τρία βασικά προβλήματα του νησιού μας κατά τη γνώμη σας και τι λύσεις προτείνετε;
Κορυφαίο πρόβλημα είναι η αδυναμία παραδοχής ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Εκεί είναι και η μεγάλη μας διαφορά από τους συνδυασμούς των κ.κ. Κάρμαντζη και Βουρνού. Αν ακούσει κανείς τα μέλη των δυο συνδυασμών αισθάνεται ότι ζούμε σε μια άλλη Χίο, σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Εμείς τοποθετούμε απέναντι τον καθρέφτη και δεχόμαστε τις σοβαρές αδυναμίες που μας παρουσιάζει, ως αφετηρία για να τις αλλάξουμε. Δεύτερο πρόβλημα είναι η πίεση του χρόνου. Η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της Χίου στη θάλασσα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τροφοδοτήσει και τις αναγκαίες επενδύσεις που λείπουν σήμερα από το νησί. Όμως τα διαθέσιμα κεφάλαια της Χίου ηλικιακά έχουν αρχίσει να χάνουν την άμεση συναισθηματική επαφή με τον τόπο μας κι υπάρχει σύντομα ο κίνδυνος να χαθούν οριστικά οι δεσμοί αίματος, οπότε να χαθούν όλες οι ευκαιρίες. Τρίτο πρόβλημα είναι να τιθασευτεί η ανεξέλεγκτη πολλές φορές δράση των κρατικών δομών στο νησί μας. Με τους εκπροσώπους τους η νέα δημοτική αρχή πρέπει να εγκαινιάσει μια νέα σχέση, που δεν θα τους αντιμετωπίζει ως ανυπέρβλητα εμπόδια σε κάθε σχέδιο της τοπικής κοινωνίας αλλά ως συμπαραστάτες της.
 
 
Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο; 
Συνηθίζω, πριν επιχειρήσω ένα επόμενο βήμα, να αποκτώ μια αναλυτική εικόνα του. Παρακολούθησα διαδικτυακά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αιτιολόγησα όσους σήμερα στρέφουν την πλάτη τους από το θεσμό. Θα έχει βάλει ένα μικρό λιθαράκι αν η τυχόν εκλογή μου δώσει τα απαραίτητα ερεθίσματα και σε άλλα παιδιά της γενιάς μου να μετέχουν αυτόβουλα στις επόμενες δημοτικές εκλογές κι όχι γιατί λυγίζουν από τα παρακάλια των επικεφαλής των συνδυασμών.

12

image

image

Newsletter