twitter youtube google

 

FACE2FACE

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 18:23
Εκτύπωση

12Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Χρ. Καλογήρου, Π. Λεγάτος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη ChiosPress.

 

Κύριε Λεγάτε, ασχολείστε πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ εσάς για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι ψηφοφόροι:

Ασχολούμαι με επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου αλλά και παροχής υπηρεσιών για περισσότερες από δύο δεκαετίες βιώνοντας τα προβλήματα του επιχειρείν από πολύ κοντά.

Αποφάσισα να ενεργοποιηθώ εκτιθέμενος στα κοινά διότι αντιλήφθηκα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μένει αδρανής όταν βλέπει ότι ο τόπος μας μπορεί να πάει  μπροστά μόνο εάν όλοι ενωμένοι και με κοινό στόχο προσθέσουμε από κάτι. Η διαίρεση και η αφαίρεση δυστυχώς μας έχουν κρατήσει πίσω. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Επιμελητήριο αποδείξαμε ότι μπορούμε και να προσθέσουμε και να συνθέσουμε δυνάμεις. Ελπίζω αυτό να συμβεί και στην Περιφέρεια.

 

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Περιφέρεια και γιατί με τη Χρ. Καλογήρου;

Έχω την πεποίθηση ότι τα προβλήματα  τα οποία έχουν λειτουργήσει ως τροχοπέδη για τη Χίο είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά σε όλους. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους ωστόσο κρίνεται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκής , καθώς όσοι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στη Χίο προσδοκούμε πολλά περισσότερα για εμάς και τα παιδιά μας και πρέπει να παλέψουμε για να τα πετύχουμε. Θα προσπαθήσω να «μπολιάσω» την Περιφέρεια με τον επιτυχημένο τρόπο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στο Επιμελητήριο Χίου , όπου σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε επιτύχει αρκετές μικρές νίκες.

Αποφάσισα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να στηρίξω τη Χριστιάνα Καλογήρου πιστεύοντας ακράδαντα ότι έχει αποδείξει πως διαθέτει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου.

Εξάλλου για να αλλάξει σελίδα η Χίος οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε όλοι! Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!

 

Για εσάς ποιο είναι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα και τι πρέπει να γίνει γ’ αυτό;

Η αποεπένδυση η οποία σήμερα κυριαρχεί στο νησί μας πρέπει να σταματήσει άμεσα.  Θα εργασθούμε προς την κατεύθυνση της θέσπισης ισχυρών επενδυτικών κινήτρων  που θα ανατάξει το κλίμα της επενδυτικής στασιμότητας  η οποία αποψιλώνει το νησί μας  από το πιο δυναμικό κομμάτι του : τη νεολαία.

 

Η επαγγελματική σας εμπειρία μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπει η Χίος σε αναπτυξιακή πορεία;

Θεωρώ ότι η εικοσαετής επιχειρηματική μου ενασχόληση με έχει διδάξει πολλά μαθήματα και κυρίως να μη  θεωρώ τίποτε …αδύνατο. Για αυτό το λόγο επέλεξα και ως εκλογικό μότο μου τη λέξη : Γίνεται!

 

Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο;

Τη δυνατότητα να εργασθώ με περισσότερο πάθος ώστε να διεκδικήσω για το νησί μας ένα καλύτερο μέλλον.

Όσοι προσπαθήσουν να σταθούν εμπόδιο σε αυτή την επιδίωξη, θα έχουν ένα πολύ μαχητικό αντίπαλο…

12

image

image

Newsletter