twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 18:26
Εκτύπωση

12Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress φαίνεται ότι οι συζητήσεις για εξαγορά της Χιώτικης Αλυσίδας Χαρά από τα Market-In έχουν προχωρήσει και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την ώρα απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές, ώστε να εξαγοραστεί και η τελευταία μεγάλη αλυσίδα χιώτικων συμφερόντων που είχε απομείνει στο νησί μετά την εξαγορά των S/M Key Food από τον ΑΒ Βασιλόπουλο.

 

Η Ταυτότητα των S/M Χαρά

Η εταιρεία ΧΑΡΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1980 από τον Λαμπρο Κακιτση το 1980. Έπειτ μπήκαν συνέταιροι οι κ.Πετρος και Νίκος Γιαννούμης, οι οποίοι και το αγόρασαν. Το 2002 άλλαξε εταιρική μορφή και έγινε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΧΑΡΑ Α.Ε., παράλληλα το 2000 εντάσσεται στον όμιλο αγορών «Ελληνικοί Ορίζοντες ΕΠΕ». To 2006 o ομιλος «Ελληνικοί Ορίζοντες ΕΠΕ» διακόπτει την λειτουργία του και τα s/m ΧΑΡΑ Α.Ε. γίνονται μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ ΕΠΕ.

Η αλυσίδα Super Market Χαρά ήταν η πρώτη επιχείρηση σούπερ μάρκετ στη Χίο που υλοποίησε αποκέντρωση των καταστημάτων της τοποθετώντας τα γεωγραφικά με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των περισσοτέρων Χιωτών, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να μετακινηθούν προς την πόλη. Έτσι αυτή τη στιγμή η αλυσίδα διαθέτει οκτώ καταστήματα: Τρία στην πόλη (Βερίτη 36, Πολυτεχνείου 29 και Λιβανού 21), και πέντε εκτός αυτής: στο Βροντάδο, στα Καρδάμυλα, στην Καλλιμασιά, στα Αρμόλια και στα Νένητα, στηρίζοντας την αποκέντρωση και ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας εκτός πόλης.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας το 2019 η χιώτικη αλυσίδας εμφάνισε κύκλο εργασιών άνω των 14,5 εκατομμυρίων ευρών, ενώ οι υποχρεώσεις της για το 2019 άγγιξαν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η Ταυτότητα των S/M Market-In

Η εταιρεία MARKET IN ιδρύθηκε το 1990.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπήρχαν στην αγορά κατά τα πρώτα χρόνια ζωής της "MARKET IN", η εταιρεία πέτυχε μέσα σε 31 χρόνια, να εδραιωθεί και να γίνει μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες Super Market στην Ελλάδα.

Η αλυσίδα Super Market "MARKET IN" απαριθμεί το έτος 2022 συνολικά 223 καταστήματα.

Στην εταιρεία MARKET IN απασχολούνται περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι, προσφέροντας μεγάλο κοινωνικό έργο στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

O κύκλος εργασιών της Εταιρείας το 2019 ξεπέρασε τα 318.748 εκατομμύρια ευρώ.

12

image

image

Newsletter