twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 16:37
Εκτύπωση

12

Σοβαρές αντιδράσεις και δυσμενή σχόλια για τη Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχουν προκληθεί από χθες, με σοβαρότερη την αντίδραση του Προέδρου της Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ και επιτυχημένου επιχειρηματία, Ι. Αμύγδαλου για την απόφαση της ανάκλησης ισχύος Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.a.2. “Ενίσχυση της ίδρυσης μικρών και πολύ μικρών καινοτόμων επιχειρήσεων, με προτεραιότητα στους τομείς της RIS3”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2014-2020. Η ανάκληση αυτή έγινε με υπογραφή Μουτζούρη και ενώ πέρασαν περίπου 2 χρόνια από την προκήρυξη του προγράμματος και την υποβολή των επενδυτικών προτάσεων από ιδιώτες επιχειρηματίες, που ήθελαν να επενδύσουν στα νησιά του Β. Αιγαίου.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress του θέματος επιλήφθηκε ήδη ο Γ. Παπαδόπουλος με την ιδιότητα του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, καθώς και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Α. Χατζηκομνηνός που θα το θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα ζητήσει επίσημες διευκρινίσεις για την αρνητική εξέλιξη αυτή. Συγκεκριμένα οι τοπικές οικονομίες στερούνται τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ, όπου ήταν περίπου η δημόσια χρηματοδότηση του προγράμματος που ναυάγησε με αυτόν τον άδοξο τρόπο.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το φλέγον αυτό ζήτημα τόσο από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και από τους Κυβερνητικούς Βουλευτές του Β. Αιγαίου που θα έπρεπε να είχαν κινήσει γη και ουρανό για το ζήτημα αυτό.

 

Επιπρόσθετα τα όσα ακούγονται παρασκηνιακά για επιχειρηματίες εκτός Β. Αιγαίου που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με καμία σοβαρότητα από τη στιγμή που η υλοποίηση της επένδυσης αφορά τα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και επιπλέον κάποιος σύνταξε την προκήρυξη αυτή.

 

Στο σημείο που φτάσαμε είναι μονόδρομος η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη να δεσμευτεί και να ενεργήσει ώστε τα χρήματα του εν λόγω προγράμματος που τέθηκε σε αναστολή να μετακινηθούν στα άλλα δύο προγράμματα ΕΣΠΑ που εδώ και δύο χρόνια οι επιχειρηματίες του Β. Αιγαίου αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα. Η μετακίνηση αυτή θα επιτρέψει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων αυτών και έτσι να επιδοτηθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΛΩΤΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ - ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

12

image

image

Newsletter