twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 09:52
Εκτύπωση

12

Δήλωση Γ. Σπιλάνη:
 
Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά για το πως η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει τα θέματα της δημοκρατίας και του θεσμού της αυτοδιοίκησης. Αφού ολιγώρησε στη προετοιμασία του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και το κατέθεσε μόλις τον Δεκέμβριο, αφού απορρίφθηκε από τη πλειοψηφία του Πσ, το έφερε παράνομα στην ΟΕ και μετά το επανέφερε κατά 99% το ίδιο ξανά στο ΠΣ. Η ώρα που διάλεξε να συζητηθεί (12μμ, ώρα εργασίας για όσους δεν μισθοδοτούνται από τη Περιφερειακή Αρχή) και οι πιέσεις που ασκήθηκαν δεν αρκούσαν στο να αλλάξει το αρχικό αποτέλεσμα. Ετσι χρησιμοποιήθηκαν και τα μεγάλα όπλα: ενώ συνήθως γίνεται αποδεκτή η ψήφος με SMS, μέσω τρίτου κλπ, αυτή τη φορά το προεδρείο έδειξε μεγάλη αυστηρότητα.
 
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επειδή πέρα από τα θέματα ηθικής τάξεως ενδιαφέρεται για την ουσία των προβλημάτων των συμπολιτών μας και κατέθεσε έγκαιρα τις αντιπροτάσεις της και έκανε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία με τη προϋπόθεση ότι θα δεσμευθεί η Περιφερειακή Αρχή ότι θα συστήσει Επιτροπή Τουρισμού που θα εξειδικεύσει και θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος, εισηγούμενη σχετικά στην Οικονομική Επιτροπή. Ομως ο κ.Περιφερειάρχης που επιθυμεί να έχει τα χέρια του ελεύθερα για να αντιμετωπίσει τις "έκτακτες προεκλογικές του ανάγκες" το αρνήθηκε.
 
Ετσι ψηφίστηκε μία από τα ίδια με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό των νησιών μας. Συνημμένο το σχετικό ΔΤ για την ενημέρωση των αναγνωστών σας.
 
 

12

image

image

Newsletter